Het Team

jurjen

Jurjen Annen

Oprichter en instructeur

Na jaren excursies geven, gidsen op Spitsbergen, overleven in de wildste gebieden van Europa, voelt de tijd rijp om mijn passie door te geven, en wel op een heel speciale manier: Bosbeweging.


Lees meer…
hetbos

Het Leuvenumse bos

Locatie

Het is in dit bos waar de deur van nieuwsgierigheid wordt geopend voor de mensen die ons bezoeken. We verblijven hier op een natuurlijke open plek.


Lees meer…
profielfoto3

Aukje Brandenburg

Instructeur

Ik werd echt gegrepen door het verzamelen van eetbare wilde planten, noten, zaden, vruchten, paddenstoelen en wortels. Het oergevoel dat je je eigen maaltje bij elkaar kunt scharrelen!


Lees meer…
tibbe

Tibbe de Raat

Instructeur

Al sinds ik een klein jongetje was, droomde ik om in de natuur te kunnen leven. Als vuurproef ben ik voor twee weken de bossen ingetrokken met een mes, een pannetje en één maaltijd per dag.


Lees meer…
profiel_Sare

Sare Bakkers

Kok en kampzaken

Ik vind het heerlijk om te koken voor (grote) groepen. Ook vind ik het fijn en belangrijk om er mede zorg voor te dragen dat iedereen zich in een groep prettig en veilig kan voelen.


Lees meer…
profiel_rosa

Rosa van der Kamp

Kok en kampzaken

Als kind groeide ik op in een klein dorp in de buurt van Zwolle. Samen met mijn grotere broer struinden we rond het huis. Appels eten van de boom, vissen vangen in de sloot, we waren altijd buiten.


Lees meer…
profiel_dave

Dave van Hest

Instructeur

Het gevoel van vrijheid dat je ervaart in de natuur heeft mij altijd aangetrokken om op avontuur te gaan. De weidsheid maar ook de enorme complexiteit van het leven fascineert mij enorm.


Lees meer…
profiel_renske

Renske Kwikkel

Instructeur

Ik ervaar iedere cursus weer als uniek en bijzonder. Wat het bos, een groep lieve mensen en het leren van nieuwe vaardigheden met mensen doet is pure magie.


Lees meer…
profiel_daan

Daan Timmers

Instructeur

Ik geniet ervan om in een moderne wereld een primitieve levensstijl te verkennen, veel aandacht te geven aan het zelf zoeken van voedsel in de natuur en te verdiepen in primitieve technieken.


Lees meer…
header_odette_bosbeweging_a

Odette Maassen

Kok en kampzaken

Ik kook graag voor grote groepen in grote pan, en het liefst boven een vuurtje in het bos natuurlijk. Verder doe ik ook veel aan nature journalling en ben ik me aan het verdiepen in diersporen en vooral vogelveren.


Lees meer…
profiel_lian

Lian Kasper

Instructeur

Met mijn laarzen in de modder en mijn blik op de verre horizon voel ik me een beetje oermens: een fysieke en mentale kracht die je alleen leert kennen als je durft ‘vies te worden’.


Lees meer…
profiel_michan

Michan Biesbroek

Instructeur

Het vuur binnen in me brandt door al dat moois soms nog harder dan de vuurtjes die ik buiten maak en, zoals een takje nooit alleen brandt, merk ik dat ik maar weinig leuker vind dan ook vonkjes in de ogen van anderen te zien ontstaan.


Lees meer…
profiel_Louise

Louise van der Stok

Instructeur

Ik begon steeds meer wilde planten te eten, theetjes, zalven en tincturen te maken. Ik leerde mijn omgeving en mezelf kennen alsof ik erin woonde.


Lees meer…
profiel_ferdinand

Ferdinand Zanda

Administratie en organisatie

Wat ik echt geweldig vind is de mogelijkheid om op de mooiste plekken in het bos onder de bomen te slapen en wakker te worden in de sereniteit van de natuur.


Lees meer…
profiel_mark

Mark Franck

Instructeur

In primitieve omstandigheden leven met elkaar in verbondenheid nestelde zich in mij en geeft me een immens gevoel van dankbaarheid, vervulling en universele liefde.


Lees meer…
profiel_petra

Petra Hobbelink Staal

Instructeur

"De voorouders van de heilige plekken spreken al lang tot me, iets wat in mijn jeugd niet werd begrepen."


Lees meer…
profiel_sankale

Sankale Ole Ntutu

Maasai chief & elder

Elder & guide within the Bosbeweging tribe


Lees meer…
bosbeweging_groenlanden

De Groenlanden

Locatie

Op de vruchtbare grond van het lage land langs de grote rivier ligt een ruig landschap. Alle bomen en struiken die hier staan hebben hun eigen plek gevonden, je ziet hier geen aangeplante productiebossen.


Lees meer…
bosbeweging_martijn_spaans

Martijn Spaans

Teamlid

Als kind speelde ik vaak buiten met mijn vriendjes; verstoppertje, hutten bouwen, vissen en op ontdekking in het park. Ik voelde me vrij en blij. Als volwassenen raken we dat gevoel soms kwijt. Nu...


Lees meer…
foto_bbw_website_s

Lisette Maarseveen

Teamlid

Mijn vroegste herinnering van puur geluk zijn in de natuur, in mijn geval onze grote achtertuin waar ik als klein kind lag te dromen, voelen, kon fantaseren, verdwalen, verstoppen, spelen en ontdekken. Ook....


Lees meer…

Wat we je leren zijn vaardigheden die al duizenden jaren in onze natuur zitten.

Lees de ervaringen

vuur_nacht_bosbeweging

In elke brandnetel zit een touw…

Ilja_bosbeweging

Herstellen van een oude vriendschap

Mijn eerste ijsbad was in de stromende regen…

Qoute van Ronja

bosbeweging-exmoor

Quote van Stijntje

bosbeweging-online-verbonden

Dit was echt ontzettend leuk en leerzaam