Krachtplekkentocht

In de voetsporen van...

Graag nemen we je mee voor een bijzondere wandeltocht. We lopen letterlijk in de voetsporen van verre voorouders. We bezoeken zeer oude en krachtige plekken die verborgen liggen in he best bewaarde Drentse landschap. Een uniek gebied waar vele grafheuvels liggen, hunebedden staan en een ceremoniele “koele”, kuil zich bevindt. Een plek waar al heel lang geleden mensen samen kwamen…

Door te lopen naar deze bijzondere plekken en door onze zintuigen te openen  kunnen we in contact komen met de oude energieën. Herinneringen kunnen terug komen, als we stil zijn, als we luisteren. Herinneringen van ons erfgoed, van onze voorouders die voor altijd verbonden zijn met dit land.

Op deze manier kunnen we ontdekken wat onze spiritualiteit is, wat onze ceremonies en rituelen zijn geweest. Dit heeft waarde, omdat deze oude Inheemse kennis nodig is in deze tijd.

“Op deze magische plekken is de scheidslijn tussen toen en nu heel klein. En dat is voelbaar”

We  geven gehoor aan de oeroude profetie dat alle Inheemse volken, dus ook wij, nu hun oude kennis weer de wereld in brengen, om te zorgen voor harmonie en balans voor een betere wereld.

Dat kan alleen als we elkaar helpen, op deze dag met onze gezamenlijke groepsenergie. Zodat ook wij onze oude kennis weer herinneren en de wereld inbrengen, stapje voor stapje, SAMEN. Het is voor iedereen, het maakt niet uit wat jouw afkomst is, het gaat om het luisteren en samen doen.

Bij elke plek is er ruimte om op je eigen manier te voelen en te ontdekken, na afloop zitten we in een cirkel om onze ervaringen te delen. In totaal lopen we ongeveer 12 kilometer. Graag tot ziens in Drenthe!

Begeleider Petra Hobbelink Staal;

Petra is een ‘Elder’ van Nederlandse bodem. Vanuit de nederlandse traditie vertegenwoordigt zij onze gebruiken bij bijeenkomsten van stammen elders in de wereld. Ze is toegewijd aan de communicatie met de voorouders van dit land en weet dit op een open en onderzoekende wijze over te brengen aan haar studenten en medewandelaars.

Petra; “Geboren vlakbij de Balloër Koele in Rolde op een heilige lijn van 2 hunebedden, de kuil en veel grafheuvels voelde ik me als kind al verbonden met deze heilige plekken. Vele omzwervingen maakte ik in de natuurlijke omgeving en ik kwam altijd, meestal te laat, thuis. Mijn baken was het kerktorentje van Rolde die ook op een krachtplek staat. Vele omzwervingen heb ik gemaakt. Mijn eerste zweethut was thuis komen, ik voelde me begrepen. Tijdens de Native American Vrouwen Teachings die ik mocht ontvangen werd het me steeds duidelijker  hoe  het belangrijk het is dat wij onze eigen wortels weer gaan vinden.”

“De voorouders van de heilige plekken spreken al lang tot me, iets wat in mijn jeugd niet werd begrepen.”

“Tot nu toe had ik mij vooral verdiept in oude kennis betreft spiritualiteit van onze voorouders. Ik begon cursussen te volgen bij Bosbeweging om werkelijk te ervaren hoe het is om op een oude manier te leven in de natuur. Het was een geweldige ervaring van thuis komen. Het voelt als een logische stap om nu samen te werken en een stukje oude spiritualiteit te brengen bij velen, onze oude Wit huid kennis, het wordt tijd….”

Laat je verrassen, kom ontdekken waar de oude heilige plekken verscholen zijn. Stap uit de tijd, terug in de tijd en wie weet spreken de voorouders ook tot jou.

Aantal cursusdagen
1

Vereiste voorkennis
geen

Data & Locaties

 • 20 maart 2024
  Rolde, Drenthe
 • 20 juni 2024
  Rolde, Drenthe
 • 25 september 2024
  Rolde, Drenthe
 • 20 december 2024
  Rolde, Drenthe

Prijs
€ 60,00

watgajelerenreindeer

Wat ga je leren?

>> krachtplekken bezoeken
>> oude routes bewandelen

>> energie voelen
>> communiceren met voorouders

>> verhaal van de hunebedden
>> terug in de tijd

Data & inschrijven

Krachtplekkentocht (dagworkshop)
20 maart 2024 , Rolde, Drenthe
Prijs: € 60,00

Krachtplekkentocht (dagworkshop)
20 juni 2024 , Rolde, Drenthe
Prijs: € 60,00

Krachtplekkentocht (dagworkshop)
25 september 2024 , Rolde, Drenthe
Prijs: € 60,00

Krachtplekkentocht (dagworkshop)
20 december 2024 , Rolde, Drenthe
Prijs: € 60,00

Bosbeweging is een non-profit organisatie zonder winstoogmerk,
10% van alle inkomsten komt direct ten goede aan natuurbeheer.

Lees de ervaringen van de cursisten

vuur_nacht_bosbeweging

In elke brandnetel zit een touw…

Ik ben componist en locatietheatermaker van beroep. Ik maak voorstellingen op allerlei bijzondere plekken zoals een oude fabriek of kerk, maar ook vaak buiten in een park, bos of strand. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk de verwondering over de plek deel te laten zijn van de voorstelling. Tijdens de cursus echter ervoer ik iets heel…

winterbos_bosbeweging

Overleven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en…

marien_bb_beek.jpg

Marien de Bruin

De 10-daagse Primitief Overleven cursus smaakte naar veel meer. En dus schreef ik me in voor Primitief Vermogen. Als ik van tevoren had geweten wat er op het programma stond had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Iets met een kleine comfort zone. Het werd uiteindelijk fantastisch, en mijn wereld zou nooit meer hetzelfde zijn. Zoals…