Geneeskrachtige Planten

Jaarcursus Geneeskrachtige planten

Hoe zou het zijn wanneer je jezelf zou kunnen genezen met de kracht van de natuur en de wijsheid van je eigen lichaam? Kan je leren hoe je een geneeskrachtige plant herkent zónder dat je lange lijsten uit je hoofd hoeft te leren? Hoe werkt je lichaam eigenlijk? Welke signalen vang je op voordat je ziek bent? Welke geneeskrachtige planten groeien er om je heen? Waar kan je deze planten voor inzetten?

Als verdieping op de kennis die ik al heb, ben ik deze cursus gaan volgen. Na iedere cursusdag ga ik weer met zoveel nieuwe waardevolle kennis, praktische toepasbaarheid en een gevuld hart naar huis. Het is me een eer te mogen leren van Olga en Aukje!

Ervaring van Katja

In 8 losse cursusdagen duiken we in de wereld van geneeskrachtige planten en de natuurgeneeskundige wortels van onze streken. We leren ons lichaam beter kennen en hoe we daar goed voor kunnen zorgen. We ontdekken, ontmoeten en oogsten geneeskrachtige planten en paddenstoelen. Die verwerken we tot geneesmiddelen. We proeven hoe we inhoudsstoffen kunnen herkennen en gaan merken wat de uitwerking ervan is in ons lichaam. We beleven hoe we onszelf kunnen voeden en bewust kunnen eten. We gaan ondervinden dat de taal van ons lichaam sterk verbonden is met de taal van de natuur en dat hiernaar luisteren je dichter bij jouw natuur en omgeving brengt. We ervaren met elkaar het ritme van de seizoenen.

 

Tussen de cursusdagen in ga je zelf aan de slag met voeding, zelfzorg, medicinale planten en lichaamsbewustzijn.

 

Deze training wordt gegeven door Bosbeweginginstructeur Aukje Brandenburg en gastinstructeur Olga Belle. Aukje Brandenburg is al jaren bezig met eetbare en medicinale planten en geeft onder andere de jaarcursus Jaarrond eten uit de natuur. Olga Belle is natuurgeneeskundig therapeut en natuurvoedingsdeskundige en heeft veel ervaring met workshops en lesgeven. Ze voelt een sterke connectie met de natuur en is  ervan overtuigd dat we een betere wereld zouden hebben als we meer over onze eigen gezondheid weten en deze zelf kunnen ondersteunen met natuurlijke middelen.

Chapeau voor alle zorg en variatie in de dagen. Het is niet alleen maar theorie zenden, maar ook belichamen. Rust en ruimte voor eigen proces. Dankbaar voor het enthousiasme en de passie van Olga en Aukje, de zorg die in het hele programma zat, het uitsplitsen van de thema’s en het fijne overzicht dat we kregen.

Ervaring van Ester

Deze jaarcursus is voor Bosbewegers, dat betekent dat je een meerdaagse cursus gedaan hebt (zoals PO1 of ‘Jaarrond eten uit de natuur’) en dat je al enige affiniteit hebt met planten. Op die manier hebben we een basis aan plantenkennis en spreken we dezelfde Bosbewegingtaal. Als je twijfelt of deze cursus geschikt is voor jou, neem dan even contact op om te overleggen via de mail.

Het voelt alsof ik nu meer naar de plant kijk als deel van het grote geheel. Dit in combinatie met de vier natuurkwaliteiten, die je duidelijk in jezelf kan herkennen, voelt het voor mij weer een stuk meer verbonden, alsof alles een beetje meer op diens plek valt. Ik beweeg mij als een rijker mens door het leven heen en kijk met andere ogen naar de plantenwereld.

Ervaring van een cursist

Aantal cursusdagen
8

Vereiste voorkennis
Primitief Overleven 1 of (deelnemend aan) 'Jaarrond Eten uit de Natuur'

Data & Locaties

 • 21 maart 2024 (start)
  Wageningen

  Data 2024
  21 maart
  18 april
  23 mei
  6 juni
  27 juni
  5 september
  3 oktober
  21 november

  dit zijn donderdagen van 10:00 tot 17:00

Prijs
€ 1250,00

watgajelerenreindeer

Wat ga je leren?

>> medicinale planten oogsten
>> kruidenbereidingen maken
>> jezelf écht voeden

>> spijsvertering, lever, nieren
>> luchtwegen, huid, hormonen
>> immuunsysteem, zenuwstelsel

>> 4 natuurkwaliteiten
>> disbalans herkennen
>> gericht planten inzetten

Data & inschrijven

Geneeskrachtige Planten (jaaropleiding)
21 maart 2024 t/m 21 november 2024, Wageningen
Prijs: € 1250,00

Bosbeweging is een non-profit organisatie zonder winstoogmerk,
10% van alle inkomsten komt direct ten goede aan natuurbeheer.

Lees de ervaringen van de cursisten

vuur_nacht_bosbeweging

In elke brandnetel zit een touw…

Ik ben componist en locatietheatermaker van beroep. Ik maak voorstellingen op allerlei bijzondere plekken zoals een oude fabriek of kerk, maar ook vaak buiten in een park, bos of strand. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk de verwondering over de plek deel te laten zijn van de voorstelling. Tijdens de cursus echter ervoer ik iets heel…

winterbos_bosbeweging

Overleven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en…

marien_bb_beek.jpg

Marien de Bruin

De 10-daagse Primitief Overleven cursus smaakte naar veel meer. En dus schreef ik me in voor Primitief Vermogen. Als ik van tevoren had geweten wat er op het programma stond had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Iets met een kleine comfort zone. Het werd uiteindelijk fantastisch, en mijn wereld zou nooit meer hetzelfde zijn. Zoals…