Primitief Familiekamp (4-8 jaar)

Voor ouders en kinderen

Lieve kleine en grote kinderen van moeder aarde,

Van tijd tot tijd organiseren we een boskamp. We laten alle luxe thuis zodat we kunnen onthaasten en ons kunnen verbinden met elkaar en de natuur. We leven deze dagen op een prachtige locatie samen als een stam zoals onze voorouders dat deden.
We sluipen door het bos, plukken eetbare planten, we leren werken met een mes, maken vuur zonder aansteker of lucifers en we bereiden ons eten op het vuur. We staan hierbij ook stil hoe we met zorg voor de natuur kunnen leven. Verder gaan we vooral heel veel bosspelletjes spelen.

Het programma is gericht op kinderen van 4-8 jaar. Als ouder beleef je dit avontuur samen met je kind. Je hebt deze dagen echt tijd en aandacht voor elkaar en we gaan als stam veel spelen, lachen en leren.

Welkom vanaf 13.30 uur om je tent op te zetten. Om 15.00 uur beginnen we met het programma. De laatste dag sluiten we af rond 16.00 uur.
Mail even als je kind (of broertje/zusje) buiten deze leeftijd valt en je toch graag mee wilt. Het gaat er vooral om dat we deze dagen als stam samen (be)leven en voor het vuur, het eten en elkaar zorgen.

Hopelijk zien we elkaar in het bos.

Aantal cursusdagen
3

Vereiste voorkennis
geen

Data & Locaties

  • 29 april 2024 (start)
    Ravenswoud
  • 3 mei 2024 (start)
    Ravenswoud

Prijs
Volwassenen: € 335,00
Kinderen: € 145,00

watgajelerenreindeer

Wat ga je leren?

>> overleven op inheemse wijze
>> eetbare planten gebruiken
>> vuur maken door wrijving

>> onthaasten
>> sluipen
>> sporen zoeken

>> met een mes werken
>> touw maken
>> opgaan in je omgeving

Data & inschrijven

Primitief Familiekamp (4-8 jaar) (meerdaagse)
3 mei 2024 t/m 5 mei 2024, Ravenswoud
Prijs: € 335,00

Primitief Familiekamp (4-8 jaar) (meerdaagse)
29 april 2024 t/m 1 mei 2024, Ravenswoud
Prijs: € 335,00

Bosbeweging is een non-profit organisatie zonder winstoogmerk,
10% van alle inkomsten komt direct ten goede aan natuurbeheer.

Lees de ervaringen van de cursisten

vuur_nacht_bosbeweging

In elke brandnetel zit een touw…

Ik ben componist en locatietheatermaker van beroep. Ik maak voorstellingen op allerlei bijzondere plekken zoals een oude fabriek of kerk, maar ook vaak buiten in een park, bos of strand. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk de verwondering over de plek deel te laten zijn van de voorstelling. Tijdens de cursus echter ervoer ik iets heel…

winterbos_bosbeweging

Overleven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en…

marien_bb_beek.jpg

Marien de Bruin

De 10-daagse Primitief Overleven cursus smaakte naar veel meer. En dus schreef ik me in voor Primitief Vermogen. Als ik van tevoren had geweten wat er op het programma stond had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Iets met een kleine comfort zone. Het werd uiteindelijk fantastisch, en mijn wereld zou nooit meer hetzelfde zijn. Zoals…