Primitief Vermogen I

Luister naar je lichaam en volg je gevoel

Ontdek dat je tot veel meer in staat bent dan je mogelijk had geacht, ongeacht je fysieke uitgangspositie. Laat je innerlijke natuur ontwaken. We reizen af naar de diepere lagen van ons onderbewustzijn. Ontdek de kracht van je instinctieve vermogens, gerichte aandacht en het vergrote bewustzijn waartoe ieder toegang heeft, wanneer we in hart en ziel verbonden zijn met het geheel.

Deze diepgaande cursus gaat over het smeden van eenheid tussen hoofd, lichaam en geest. Door middel van balansoefeningen, stokvechten, koude training, meditatie en ademhaling krijg je invloed op je fysieke gezondheid en geestelijke welbevinden. Maak je klaar voor een avontuur dat je ogen gaat openen naar een wereld die zoveel groter is dan ons.

Je kunt weten of iemand je nodig heeft op afstand, of wanneer er gevaar dreigt dat je niet kunt zien. Je hebt een innerlijk compas dat feilloos werkt. Bij vele natuurvolken krijg je deze fysieke en spirituele vaardigheden van kind af aan mee. Onze maatschappij is anders ingericht… “Vertrouw op je intuïtie”. “Luister naar je lichaam en volg je gevoel”. Zinnen die je wel vaak hoort wanneer je een belangrijke beslissing moet maken. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Waar vindt je helderheid ten midden van alle gedachten, emoties en verwachtingen van anderen? Waar haal je de kracht vandaan wanneer je alles al geeft? Hoe volg je je hart in een wereld vol ratio? Het is tijd dat we deze vaardigheden weer gaan beheersen. Er ligt een pad voor je open. Je hebt iets unieks in deze wereld te brengen. Het is tijd om de blokkades op te lossen die ons weerhouden om waarachtig te leven.

Bij Primitief Vermogen 1, leer je hoe je weer in contact komt met de ultieme wijsheid van je lichaam en de kracht van je geest. Iets waar we allemaal toegang toe hebben. Met een enthousiaste groep mensen gaan we dit bijzondere traject aan. Door blootstelling aan kou, leer je de ultieme wijsheid en kracht van je eigen lichaam kennen. Met behulp van de oeroude Apache meditatie technieken van Stalking Wolf, openen we de communicatie met het onderbewustzijn. Een aardse manier van werken met spiritualiteit. Ervaar hoe je met ademhaling je eigen blokkades op kunt lossen en je lichaam kunt aanzetten om een virus te bestrijden. Verleg de grenzen van waar je dacht dat je mogelijkheden lagen. Het is tijd om de balans te herstellen.

Hoe werkt het?

De training bestaat uit twee weekendcursussen van 3 en 4 dagen. In het eerste weekend geven we de basis bestaande uit ademhalingstechnieken, meditatietechnieken en koude training. In de tussentijd krijg je de mogelijkheid deze vaardigheden te oefenen zodat we in het vervolgweekend dieper kunnen gaan. Veel van onze deelnemers komen regelmatig in groepjes bij elkaar om samen te oefenen. We begeleiden je in dit traject met veel toewijding en respect, maar ook met heel veel plezier en luchtigheid. Zoals jullie van ons gewend zijn, zijn we middenin het bos: geen betere plek om de voetjes op de vloer te houden.

Je begeleiders

Jurjen en Renske geven deze cursus samen sinds 2018. Vele groepen zijn jullie vooraf gegaan, en we zijn iedere keer weer dankbaar voor de verandering die we zien in de deelnemers. Jurjen is officieel instructeur van de Wim Hof methode. Renske heeft de opleiding Intuïtief Traject afgerond, bij de school voor intuïtie en is healer in opleiding. Gezamenlijk hebben we een schat aan kennis opgedaan over zowel oude als nieuwe mediatie-, ademhaling- en lichaamswerk.

Deze cursus is zowel voor onervaren als ervaren mensen. Jong en oud is welkom: je doet de cursus op je eigen tempo, en we helpen elkaar als stam. Heb je op dit moment grote fysieke beperkingen of psychische uitdagingen? Neem dan even contact op.

Aantal cursusdagen
7 (1x 3 dagen en 1x 4 dagen)

Vereiste voorkennis
Primitief Overleven 1 of Jaarrond Eten uit de Natuur

Data & Locaties

  • 4 oktober 2024 (start)
    Veluwe, nabij Harderwijk

Prijs
€ 885,00

watgajelerenreindeer

Wat ga je leren?

>> training van lichaam en geest
>> autonome lichaamsprocessen
>> luisteren naar je onderbewustzijn

>> focus en spelen
>> je onderbewustzijn gebruiken
>> oude meditatietechnieken

>> inheemse lichaamsbalans
>> comfortzone vs veiligheidszone
>> vertrouwen op intuïtie

Data & inschrijven

Primitief Vermogen I (meerdaagse)
4 oktober 2024 t/m 25 januari 2025, Veluwe, nabij Harderwijk
Prijs: € 885,00

Bosbeweging is een non-profit organisatie zonder winstoogmerk,
10% van alle inkomsten komt direct ten goede aan natuurbeheer.

Lees de ervaringen van de cursisten

vuur_nacht_bosbeweging

In elke brandnetel zit een touw…

Ik ben componist en locatietheatermaker van beroep. Ik maak voorstellingen op allerlei bijzondere plekken zoals een oude fabriek of kerk, maar ook vaak buiten in een park, bos of strand. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk de verwondering over de plek deel te laten zijn van de voorstelling. Tijdens de cursus echter ervoer ik iets heel…

winterbos_bosbeweging

Overleven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en…

marien_bb_beek.jpg

Marien de Bruin

De 10-daagse Primitief Overleven cursus smaakte naar veel meer. En dus schreef ik me in voor Primitief Vermogen. Als ik van tevoren had geweten wat er op het programma stond had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Iets met een kleine comfort zone. Het werd uiteindelijk fantastisch, en mijn wereld zou nooit meer hetzelfde zijn. Zoals…