Familiekamp (8-12 jaar)

Voor ouders en kinderen

We zijn midden in het bos. De moderne maatschappij is ver weg. We hebben wat eten, drinken en een slaapzak. Daarmee gaan we overleven. Net zoals de mensen die heel vroeger leefden. Om te overleven en te leren moeten we samenwerken. Wat zou jij meenemen?

Om als mens te overleven hebben we eigenlijk maar heel weinig nodig: een onderkomen om je droog te houden, een vuur voor warmte, eten en water. Heb je zin om buiten te zijn? Wil je boomklimmen, rennen en een spannend vuurspel doen? Weet je hoe het is om echt stil te zijn en te merken dat de dieren naar je toe komen, vogels niet bang voor je zijn? Heb je wel eens een hert gevangen? Hoe zou je dat doen? Om jou te leren overleven vertellen we verhalen, ga je zelf aan de slag met hutten bouwen, vuur maken, ravotten en stil zijn. Misschien kom je wel oog in oog te staan met een wild dier! We hebben je ouders in de stam nodig om te overleven, te spelen en te leren. Jij bent onderdeel van de stam.

Ben je benieuwd hoe de doordachtheid van een volwassene en de instinctieve impulsen van een kind elkaar kunnen versterken? We nodigen je uit om het woud opnieuw te leren zien. In dit weekend reiken we de handvatten om thuis de natuur verder te ontdekken.

Dit weekend is geschikt voor ouders en kinderen van 8 t/m12 jaar. Mocht er een broertje of zusje zijn die hier net buiten valt en heel gaag mee wil, neem dan even contact met ons op.

Vrijdag verzamelen we aan het einde van de middag en zullen we samen eten en nog even rond het vuur zitten. Dit doen we zodat we zaterochtend gelijk kunnen beginnen en iedereen geland is.

Aantal cursusdagen
3

Vereiste voorkennis
geen

Data & Locaties

  • 14 juni 2024 (start)
    Nijeberkoop
  • 13 september 2024 (start)
    Nijeberkoop

Prijs
Volwassenen: € 335,00
Kinderen: € 145,00

watgajelerenreindeer

Wat ga je leren?

>> overleven op inheemse wijze
>> spelend leren
>> eetbare planten gebruiken
>> vuur maken door wrijving

>> waarnemend bewustzijn
>> De kracht van verhalen
>> wild observeren
>> onderkomen bouwen

>> touw maken
>> opgaan in je omgeving
>> sporen interpreteren
>> tips voor thuis

Data & inschrijven

Familiekamp (8-12 jaar) (meerdaagse)
14 juni 2024 t/m 16 juni 2024, Nijeberkoop
Prijs: € 335,00

Familiekamp (8-12 jaar) (meerdaagse)
13 september 2024 t/m 15 september 2024, Nijeberkoop
Prijs: € 335,00

Bosbeweging is een non-profit organisatie zonder winstoogmerk,
10% van alle inkomsten komt direct ten goede aan natuurbeheer.

Lees de ervaringen van de cursisten

vuur_nacht_bosbeweging

In elke brandnetel zit een touw…

Ik ben componist en locatietheatermaker van beroep. Ik maak voorstellingen op allerlei bijzondere plekken zoals een oude fabriek of kerk, maar ook vaak buiten in een park, bos of strand. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk de verwondering over de plek deel te laten zijn van de voorstelling. Tijdens de cursus echter ervoer ik iets heel…

winterbos_bosbeweging

Overleven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en…

marien_bb_beek.jpg

Marien de Bruin

De 10-daagse Primitief Overleven cursus smaakte naar veel meer. En dus schreef ik me in voor Primitief Vermogen. Als ik van tevoren had geweten wat er op het programma stond had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Iets met een kleine comfort zone. Het werd uiteindelijk fantastisch, en mijn wereld zou nooit meer hetzelfde zijn. Zoals…