Cursussen

De slug zou eigenlijk /cursussen moeten zijn maar dat is al de slug van postype Cursussen. Hoe op te lossen?

Bij Bosbeweging bieden we zowel eendaagse als meerdaagse cursussen aan, midden in de Nederlandse natuur. Hier leer je de vaardigheden die je nodig hebt om daar als inheems mens te kunnen leven.

We ontvangen je graag rond ons vuur.

Het overlevingspad

In deze reeks combineren we de praktische vaardigheden met de filosofie. Dit zijn cursussen voor iedereen die allround kennis en ervaring wil opdoen over het leven met de natuur op inheemse wijze.

Begin je pad bij Primitief Overleven I of volg een van de jaaropleidingen! Hier leer je hoe jezelf kunt redden, in iedere situatie, zonder moderne spullen. Survival op de inheemse manier. We gaan terug naar de oorsprong. Leer je thuis voelen in de wildernis vanuit een sterke verbondenheid. Het gaat verder dan dat. We leren je deze verbondenheid en vaardigheden ook in je dagelijks leven toepassen.

Bos & Bewustzijn

Ervaar een gevoel van thuiskomen. Een oeroude verbinding met iets dat groter is dan wij. Bosbeweging biedt een reeks aan cursussen in het vergroten van je bewustzijn in de natuur.
Door het leren van sporen en vogeltaal ontdek je wat er gaande is in het bos. Lagen met informatie openen zich in een mum van tijd. Wat is jouw plek in dit geheel? Leer tijdens 'camouflage en onzichtbaarheid' letterlijk op te gaan in je omgeving.In de reeks 'Primitief Vermogen'  gaan we van ons hoofd naar ons lijf. Met behulp van beweging, koude en ademhaling vinden we innerlijke kracht en balans. Ooit op blote voeten over een boomstam gerend? Ervaar het tijdens onze 'Natural Movement' cursus.

Vaardigheden

In deze reeks richten we ons op specialistische, praktische, primitieve vaardigheden! We bieden je de mogelijkheid om onder leiding van experts je te verdiepen in een of meerdere van de prachtige ambachten. Ambachten die al worden bedreven sinds het ontstaan van de mensheid en daarmee aan de basis liggen van ons bestaan. Elke van deze vaardigheden is een wereld opzich en leidt tot vakmanschap, kennis en kunde.

Jeugd en Familie