Rondhuis Bouwen

Langetermijnonderkomen bouwen

We gaan een prehistorisch huis bouwen! Een stamhuis voor jager-verzamelaars, waarin een familie zou kunnen leven. We gaan bouwen zonder schroeven of spijkers, met sterk hout dat we halen uit het bos. We vlechten muren die we stuken met pitrus en keileem en stampen samen een natuurvloer met leem. Alle materialen oogsten we samen en je leert een natuurhuis bouwen zoals we dat vele duidzenden jaren hebben gekund. Een verrijking van je vaardigheden. Ontdek veelzijdige technieken die je in je eigen tuin of project kan toepassen. Met deze cursus/projectdeelname creëer je voor jezelf de mogelijkheid om later een gratis eigen huis te bouwen. Kortom, deze wil je niet missen.

In dit proces komen vele technieken en pricipes aan de orde die je voor je leven lang kunt gebruiken. Denk aan wilg vlechten en bindingen maken, oogstprincipes. Waterdichte dakbedekking maken met riet en andere materialen, muren stuken met zelf geoogst keileem, plaatsing en locatie. We overnachten ter plaatste op het natuurgebied waar we hem bouwen en werken als stam samen aan dit mooie project.

Er zijn verschillende mogelijkheden om met deze unieke cursus mee te doen, je kan ervoor kiezen een hele week te komen*, of je kan je opgeven voor het slotweekend (3 dagen).

*Inbegrepen voor iedere deelnemer die een volle week meebouwt, is een overnachting voor 4 personen in het huis na afronding.

Aantal cursusdagen
7

Vereiste voorkennis
geen, Primitief Overleven 2 is een pré

Data & Locaties

Deze cursus staat momenteel niet gepland.

Prijs
€ 465,00

watgajelerenreindeer

Wat ga je leren?

>> locatie selecteren
>> materialen oogsten
>> geschiedenis en vondsten
>> planning en uittekenen

>> bouwen houtconstructie
>> dakmaterialen en technieken
>> stuken met leem
>> oogsten van kwaliteitsleem

>> bindingen met wilg en wortel
>> muren vlechten
>> waterdicht grasdak vlechten
>> vloer maken

Data & inschrijven

Er staan op dit moment geen data voor deze cursus gepland. Zet je naam en e-mailadres op de interesselijst. En je ontvangt de eerstvolgende keer als we nieuwe data bekend maken een bericht.


Bosbeweging is een non-profit organisatie zonder winstoogmerk,
10% van alle inkomsten komt direct ten goede aan natuurbeheer.

Lees de ervaringen van de cursisten

vuur_nacht_bosbeweging

In elke brandnetel zit een touw…

Ik ben componist en locatietheatermaker van beroep. Ik maak voorstellingen op allerlei bijzondere plekken zoals een oude fabriek of kerk, maar ook vaak buiten in een park, bos of strand. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk de verwondering over de plek deel te laten zijn van de voorstelling. Tijdens de cursus echter ervoer ik iets heel…

winterbos_bosbeweging

Overleven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en…

marien_bb_beek.jpg

Marien de Bruin

De 10-daagse Primitief Overleven cursus smaakte naar veel meer. En dus schreef ik me in voor Primitief Vermogen. Als ik van tevoren had geweten wat er op het programma stond had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Iets met een kleine comfort zone. Het werd uiteindelijk fantastisch, en mijn wereld zou nooit meer hetzelfde zijn. Zoals…