Jongerenkamp (12-16 jaar)

De 'Overlopers'

De tijd is daar, je gaat zonder je ouders het bos in om te leren overleven in de natuur. Je tas is gepakt, je hebt een mes, een tent en je zaklamp ingepakt. Je vindt het misschien spannend omdat je iets nieuws gaat doen, maar ergens daaronder weet je het ook zeker; je bent klaar voor dit nieuwe avontuur.

In deze week leer hoe je kunt (over)leven in de natuur. Je leert vuur maken, eten zoeken, elkaar besluipen, bomen klimmen en een onderkomen bouwen. Dit doe je niet alleen maar samen met je leeftijdsgenoten, we werken samen en zorgen ervoor dat we samen één stam zijn.

Éen ding is zeker, eenmaal terug uit het bos is er niks meer hetzelfde. Je voelt je krachtiger, zelfverzekerder en bent klaar voor de jungle van de ‘echte’ wereld.

*Overlopers zijn jonge wilde zwijnen die nog wel rondhangen bij hun ouders maar vooral met elkaar optrekken voor de gezelligheid, veiligheid en om te ravotten. Na deze periode gaan ze meer en meer hun eigen weg. 

Aantal cursusdagen
5

Vereiste voorkennis
geen

Data & Locaties

Deze cursus staat momenteel niet gepland.

Prijs
€ 465,00

watgajelerenreindeer

Wat ga je leren?

>> vuur maken
>> onderkomen bouwen
>> op jezelf vertrouwen
>> welke planten je kunt eten

>> onzichtbaar sluipen
>> dichtbij wilde dieren komen
>> echte vrienden maken
>> verhalen vertellen

>> hout bewerken
>> touw draaien
>> je intuïtie gebruiken
>> met een mes omgaan

Data & inschrijven

Er staan op dit moment geen data voor deze cursus gepland. Zet je naam en e-mailadres op de interesselijst. En je ontvangt de eerstvolgende keer als we nieuwe data bekend maken een bericht.


Bosbeweging is een non-profit organisatie zonder winstoogmerk,
10% van alle inkomsten komt direct ten goede aan natuurbeheer.

Lees de ervaringen van de cursisten

vuur_nacht_bosbeweging

In elke brandnetel zit een touw…

Ik ben componist en locatietheatermaker van beroep. Ik maak voorstellingen op allerlei bijzondere plekken zoals een oude fabriek of kerk, maar ook vaak buiten in een park, bos of strand. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk de verwondering over de plek deel te laten zijn van de voorstelling. Tijdens de cursus echter ervoer ik iets heel…

winterbos_bosbeweging

Overleven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en…

marien_bb_beek.jpg

Marien de Bruin

De 10-daagse Primitief Overleven cursus smaakte naar veel meer. En dus schreef ik me in voor Primitief Vermogen. Als ik van tevoren had geweten wat er op het programma stond had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Iets met een kleine comfort zone. Het werd uiteindelijk fantastisch, en mijn wereld zou nooit meer hetzelfde zijn. Zoals…