MENU
 

Ervaringen

Hier kun je lezen hoe andere cursisten onze cursussen hebben ervaren. Verhalen uit het hart. Ga er voor zitten en laat je meenemen op hun reis.

 

Op dag 2 zet ik in mijn aantekeningen ‘innertracks & outertracks’. Ik voel hoe de sporen en geluiden van het bos met mijn innerlijke sporen verweven zijn. Zo binnen, zo buiten. Als het web van moeder spin. Dankbaar voor deze magische reis.

 
Ronja, deelnemer Sporen en Vogeltaal 2023
| +/- 1 min leestijd

"Wat een cadeau en verademing om jezelf te kunnen zijn en ook nog eens herkenning te ervaren bij anderen"

 

deelnemer in 2022

| +/- 1 min leestijd

Ik heb geleerd om echt met aandacht te kijken naar de vogels in mijn tuin en hoe leuk ze zijn, en dat het bijna altijd dezelfde mussen en koolmezen en kauwen zijn,, dat wist ik helemaal niet. En hoe eenden slapen met 1 oog open, en wisselend op 1 poot staan.

| +/- 1 min leestijd

Wat een ervaring waren deze drie dagen. Alles viel perfect op zijn plek en het liefst was ik voor altijd gebleven. Maar aan alle goede dingen komt een eind, en aan drie dagen al snel. Hoewel het tegelijk ook direct voelde als 3 weken, en dat is goed. Wat me het meest bij is gebleven is de rust die jullie weten te creëren en behouden.

| +/- 1 - 2 min leestijd

Ik heb ontzettend genoten van de krachtplekkentocht. Ik je zelfs een gevoel van thuis komen. Deze aarde, deze omgeving is al duizenden jaren bevolkt. Ik heb voor het eerst ervaren dat ik daar zelf contact mee kan maken. Dat maakt mijn leven meer verbonden, net of er meer diepte in is gekomen. Petra heeft mij precies op de juiste manier meegenomen om dat te creëren. Daarnaast kan ik me voorstellen dat het voor sommigen fijn was geweest om iets meer geleid te worden door bijvoorbeeld geleide meditaties op de plekken. 

Hartelijk dank!

Groetjes Maud.

| +/- 1 min leestijd

Ik lig heerlijk warm in mijn donzen cocon

Ik ben helemaal gek geworden maar ik doe het toch

Rits open, mijn heerlijk warme 100% wollen ondergoed…..trek ik uit, en hop de tent uit, de nog donkere, dag in

De koude regen sist op mijn slaaphuid

Glibberend loop ik in mijn onderbroek richting de beek

| +/- 3 - 5 min leestijd

De 10-daagse Primitief Overleven cursus smaakte naar veel meer. En dus schreef ik me in voor Primitief Vermogen. Als ik van tevoren had geweten wat er op het programma stond had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Iets met een kleine comfort zone. Het werd uiteindelijk fantastisch, en mijn wereld zou nooit meer hetzelfde zijn.

| +/- 2 - 3 min leestijd

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.

| +/- 3 - 5 min leestijd

Afgelopen herfst heb ik “primitief overleven” gevolgd. Weer thuis gekomen liet ik mijn gedachten gaan over wat ik had meegemaakt tijdens de cursus. Ik heb toen dit verhaal opgeschreven.

 

Aan de randen van een bos lagen twee dorpjes...

| +/- 2 - 3 min leestijd

Ik ben componist en locatietheatermaker van beroep. Ik maak voorstellingen op allerlei bijzondere plekken zoals een oude fabriek of kerk, maar ook vaak buiten in een park, bos of strand. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk de verwondering over de plek deel te laten zijn van de voorstelling.

| +/- 1 min leestijd

Ik ben Johanneke. Ik sta midden in het werkend en zorgend leven. Getrouwd en  moeder van 4 kids, in het laatste jaar van de HBO-V en werkend als muziektherapeut en wijkverpleegkundige in opleiding. Ik geef veel in al deze relaties en verantwoordelijkheden.

Johanneke van Leeuwen

| +/- 2 - 4 min leestijd