MENU
 

Instructeur

Ik heb altijd een grote passie gehad voor de natuur en voor dieren. Van kinds af aan werd ik door mijn ouders meegenomen op natuurkampeerkampen in afgelegen gebieden over heel Europa. Hier deed ik mijn eerste kennis op van uiteenlopende diersoorten, planten en archeologie. Na mijn middelbare school was het een logische keuze om Wildlife Management te gaan studeren. Tijdens een stage kwam ik op een onbewoond eiland in Nieuw Zeeland terecht, waar ik na mijn studie meer dan een jaar heb doorgebracht om populatieonderzoek te doen. Ook het kamperen bleef in mijn bloed zitten. Tijdens een lange trektocht in Nieuw Zeeland, met een rugtas van meer dan 20 kg op mijn rug, stond ik huilend van uitputting op een berg. Dit moest toch anders kunnen! Het was het begin van mijn verlangen naar 'minder'. Deze zoektocht leidde me jaren geleden langs Bosbeweging, waar mijn ogen pas echt open gingen voor de mogelijkheden die wij als mens hebben.

 

"Toen ik keek, bestond ik

in alles om mij heen

door reuzen omringd 

in een oneindig, kwetsbaar woud"

 

Ik besloot opnieuw een wereldreis te maken om me te verdiepen in de oude culturen van de Maori in Nieuw Zeeland, de aboriginals in Australie en de oorspornkelijke bewoners van Hawai en Jamaica. Wat ik van deze mensen heb geleerd is dat een betekenisvolle weg in het leven hand in hand gaat met spirituele kennis. Hier begon een hele nieuwe reis, niet zozeer in afgelegde kilometers als wel de diepte in.  Ik leerde over de oude Apache meditaties, dankbaarheidsrituelen, plant medicine, healingmethoden, de magie van de chakana ('Inca Cross'), spirit animals en andere helpers en ik besloot een opleiding te volgen bij het intuitief traject in Nijmegen.

 

Ondertussen las ik tientallen boeken van de meest uiteenlopende teachers: Eckhart Tolle, Gary Zukav, Brene Brown, Byron Katie, Joe Dispenza, Paolo Coelho, (natuurlijk) Tom Brown jr, Sam Harris en Neale Donald Walsch om een paar namen te noemen. De waarde van het doorgeven van kennis is onbetaalbaar, en ik ben iedereen van wie ik heb mogen leren ontzettend dankbaar. 

 

Inmiddels geef ik al een aantal jaar met ontzettend veel plezier en passie de cursus Primitief Vermogen bij Bosbeweging. Ook kan je mij als instructeur tegenkomen bij primitief overleven 1 en de familie survival. Ik ervaar iedere cursus weer als uniek en bijzonder. Wat het bos, een groep lieve mensen en het leren van nieuwe vaardigheden met mensen doet is pure magie. Ik hoop jullie snel in het echt te mogen ontmoeten! 

 

Liefs Renske