Daan Timmers

Instructeur

profiel_daan

Verwilderen, en daarmee de verbinding met Natuur herstellen en eren, is iets waar ik elke dag blij van word. Gespecialiseerd in Ancestral Movement, beweeg ik me letterlijk door een dynamisch leven en geef ik deze inspiratie graag door. Een fit en dynamisch lichaam is voor mij een goed begin. ‘Hoe kunnen we zo dynamisch mogelijk blijven bewegen terwijl het comfort om ons heen juist steeds groter wordt?’

We kunnen echt zoveel leren van onze steentijd voorouders die niets anders deden dan bewegen en ze waren de gezondste mensen ooit!

Als er iets is wat mijn ervaring met de wereld heeft veranderd, is het mijn 12 dagen steentijd expeditie in de oerbossen van Zweden.

Wat we meenamen was allemaal zelfgemaakt van natuurlijke materialen, zoals zelfgemaakte buckskin kleding, vuursteen als mes, touw van plantaardige vezels, vishaken en visnetten, zakjes, gevlochten mandjes etc. We bouwden ons eigen onderkomen en leerden het belang van vuur. Ik kon genieten van de tijd die er was, een ritme wat van binnenuit kwam. Het verzamelen van voedsel wat mij de hele dag liet bewegen. En vuur…alles was goed met een vuur in het midden!

Deze ervaring sijpelt nog steeds door. Ik geniet ervan om in een moderne wereld een primitieve levensstijl te verkennen, veel aandacht te geven aan het zelf zoeken van voedsel in de natuur en te verdiepen in primitieve technieken.

Met mijn partner en drie kinderen leef ik een nomadisch leven op een historisch zeilschip. We geven thuisonderwijs waarin natuur en bewegen centraal staan.