Aukje Brandenburg

Instructeur

 

Ik ben Aukje. Als kind wilde ik al vaak weten hoe een plant, paddenstoel of vogel heette. Een beetje struinen en dan thuis met mijn neus in de boeken om alles op te zoeken. Later ging ik allerlei trektochten maken en op mooie plekjes bivakkeren, om dag en nacht buiten te kunnen zijn en alles te beleven. Ik werd echt gegrepen door het verzamelen van eetbare wilde planten, noten, zaden, vruchten, paddenstoelen en wortels. Het oergevoel dat je je eigen maaltje bij elkaar kunt scharrelen!

 

Na het volgen van een natuurgidsencursus ging ik vaker workshops of wandelingen organiseren. Erg leuk om mensen mee op avontuur te nemen, samen te gaan verzamelen en koken. Toen ik bij Bosbeweging kwam, vielen voor mij steeds meer dingen op hun plek. Bij een vuurtje zitten en mooie dingen maken of naar verhalen luisteren. Niet alleen maar struinen maar soms juist stil tegen een boom zitten. Hoe je je voedsel en materialen op zo’n manier kunt verzamelen dat het bos er beter van wordt.

 

Ik geniet ervan om mensen enthousiast te maken en op weg te helpen om deze en meer dingen te gaan ervaren. Ondertussen leer ik elke keer dat ik in het bos ben zelf ook weer van alles. Sinds 2015 ben ik ook moeder geworden van een prachtige dochter. Soms komt ze gezellig mee als ik cursus geef, dan wordt ze deel van onze primitieve stam.

 

 

 

 
Lees de ervaringen van de cursisten

Een rugtas van helmgras - ontdekkingsreis op Terschelling

Een rugtas van helmgras - ontdekkingsreis op Terschelling

Oefening baart kunst

Met mensen met wie je samenwerkt aan een project, bouw je een band op. Hetzelfde geldt bij het samenwerken met een product of plant. 

Wijde blik

Wijde blik

 

Cursistenblog door Jeroen Pouw

Zitplek in zakelijke kleding

Zitplek in zakelijke kleding

Cursistenblog door Anja Berkhuizen