Aukje Brandenburg

Instructeur

 

Ik ben Aukje. Als kind wilde ik al vaak weten hoe een plant, paddenstoel of vogel heette. Een beetje struinen en dan thuis met mijn neus in de boeken om alles op te zoeken. Later ging ik allerlei trektochten maken en op mooie plekjes bivakkeren, om dag en nacht buiten te kunnen zijn en alles te beleven. Ik werd echt gegrepen door het verzamelen van eetbare wilde planten, noten, zaden, vruchten, paddenstoelen en wortels. Het oergevoel dat je je eigen maaltje bij elkaar kunt scharrelen!

 

Na het volgen van een natuurgidsencursus ging ik vaker workshops of wandelingen organiseren. Erg leuk om mensen mee op avontuur te nemen, samen te gaan verzamelen en koken. Toen ik bij Bosbeweging kwam, vielen voor mij steeds meer dingen op hun plek. Bij een vuurtje zitten en mooie dingen maken of naar verhalen luisteren. Niet alleen maar struinen maar soms juist stil tegen een boom zitten. Hoe je je voedsel en materialen op zo’n manier kunt verzamelen dat het bos er beter van wordt.

 

Ik geniet ervan om mensen enthousiast te maken en op weg te helpen om deze en meer dingen te gaan ervaren. Ondertussen leer ik elke keer dat ik in het bos ben zelf ook weer van alles. Sinds 2015 ben ik ook moeder geworden van een prachtige dochter. Soms komt ze gezellig mee als ik cursus geef, dan wordt ze deel van onze primitieve stam.

 

 

 

 
Lees de ervaringen van de cursisten

Selfa Verlaat

Selfa Verlaat

Ik lig heerlijk warm in mijn donzen cocon

Ik ben helemaal gek geworden maar ik doe het toch

Rits open, mijn heerlijk warme 100% wollen ondergoed…..trek ik uit, en hop de tent uit, de nog donkere, dag in

De koude regen sist op mijn slaaphuid

Glibberend loop ik in mijn onderbroek richting de beek

Marien de Bruin

Marien de Bruin

De 10-daagse Primitief Overleven cursus smaakte naar veel meer. En dus schreef ik me in voor Primitief Vermogen. Als ik van tevoren had geweten wat er op het programma stond had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Iets met een kleine comfort zone. Het werd uiteindelijk fantastisch, en mijn wereld zou nooit meer hetzelfde zijn.

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.