MENU
 

“De Wildernis zit in ons”

De dankbaarheid van onze cursisten is vaak gericht naar de instructeurs. Toch komen de echte inzichten niet alleen van kennis, maar door ervaring in het bos. En in dit bos liggen de lessen voor het oprapen. 

Lees meer...

Onze visie

Bosbeweging is in 2011 opgericht door Jurjen Annen (en Daan Vreugdenhil). Inmiddels bestaat de organisatie is meerdere instructeurs, vele vrijwilligers, elders en supporters en de stam is nog steeds groeiende. Ons doel is om mensen te verbinden met natuur door terug te gaan naar de basis van ons bestaan; Overleven in de natuur, werken aan oeroude vaardigheden, in contact staan met de elementen, en en je lijf en zintuigen voor de volle honderd procent gebruiken. 

 

Lees onze visie

 

Wat zijn de ervaringen van anderen? 

Lees de ervaringen van de cursisten

Terugblik Primitief Overleven I

Terugblik Primitief Overleven I

Wat een ervaring waren deze drie dagen. Alles viel perfect op zijn plek en het liefst was ik voor altijd gebleven. Maar aan alle goede dingen komt een eind, en aan drie dagen al snel. Hoewel het tegelijk ook direct voelde als 3 weken, en dat is goed. Wat me het meest bij is gebleven is de rust die jullie weten te creëren en behouden.

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.

In elke brandnetel zit touw verborgen..

In elke brandnetel zit touw verborgen..

Ik ben componist en locatietheatermaker van beroep. Ik maak voorstellingen op allerlei bijzondere plekken zoals een oude fabriek of kerk, maar ook vaak buiten in een park, bos of strand. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk de verwondering over de plek deel te laten zijn van de voorstelling.