“De Wildernis

zit in ons” 

 

De dankbaarheid van onze cursisten is vaak gericht naar de instructeus. Toch komen de echte inzichten niet alleen van kennis, maar door ervaring in het bos. En in dit bos liggen de lessen voor het oprapen. 

Lees meer...

De school voor overleven met de natuur

 

Bij Bosbeweging leer je overleven op inheemse wijze, midden in de Nederlandse natuur.

 

We gaan terug naar de oorsprong. Daar waar vaardigheden en intuïtie tot leven komen en waar we onze zintuigen en instincten optimaal benutten. Leer hoe je je zonder moderne spullen thuis voelt in het bos. Ontdek een manier van leven met de natuur als basis. Eten vinden en bereiden in een aardoven, vuur maken met een vuurboog en je bewustzijn aanpassen op het ritme van het woud. Het bos is zoveel meer dan een decor.

 

Wij geloven dat wij, door cursisten mee te nemen het bos in, bij kunnen dragen aan de verwondering, waardering en verbinding met de natuur. Stap uit je comfortzone, en leer dat alles wat je nodig hebt in de natuur voorradig is. De wildernis zit in jou.

 

 

Stuur ons een mailtje

 

 

het Bosbeweging team

 

 

Onze visie

Bosbeweging is in 2011 opgericht door Jurjen Annen (en Daan Vreugdenhil). Inmiddels bestaat de organisatie is meerdere instructeurs, vele vrijwilligers, elders en supporters en de stam is nog steeds groeiende. Ons doel is om mensen te verbinden met natuur door terug te gaan naar de basis van ons bestaan; Overleven in de natuur, werken aan oeroude vaardigheden, in contact staan met de elementen, en en je lijf en zintuigen voor de volle honderd procent gebruiken. 

 

Lees onze visie

 

 

 

Lees de ervaringen van de cursisten

Een rugtas van helmgras - ontdekkingsreis op Terschelling

Een rugtas van helmgras - ontdekkingsreis op Terschelling

Oefening baart kunst

Met mensen met wie je samenwerkt aan een project, bouw je een band op. Hetzelfde geldt bij het samenwerken met een product of plant. 

Wijde blik

Wijde blik

 

Cursistenblog door Jeroen Pouw

Zitplek in zakelijke kleding

Zitplek in zakelijke kleding

Cursistenblog door Anja Berkhuizen