“De Wildernis

zit in ons” 

 

De dankbaarheid van onze cursisten is vaak gericht naar de instructeus. Toch komen de echte inzichten niet alleen van kennis, maar door ervaring in het bos. En in dit bos liggen de lessen voor het oprapen. 

Lees meer...

De school voor overleven met de natuur

 

Bij Bosbeweging leer je overleven op inheemse wijze, midden in de Nederlandse natuur.

 

We gaan terug naar de oorsprong. Daar waar vaardigheden en intuïtie tot leven komen en waar we onze zintuigen en instincten optimaal benutten. Leer hoe je je zonder moderne spullen thuis voelt in het bos. Ontdek een manier van leven met de natuur als basis. Eten vinden en bereiden in een aardoven, vuur maken met een vuurboog en je bewustzijn aanpassen op het ritme van het woud. Het bos is zoveel meer dan een decor.

 

Wij geloven dat wij, door cursisten mee te nemen het bos in, bij kunnen dragen aan de verwondering, waardering en verbinding met de natuur. Stap uit je comfortzone, en leer dat alles wat je nodig hebt in de natuur voorradig is. De wildernis zit in jou.

 

 

Stuur ons een mailtje

 

 

het Bosbeweging team

 

 

Onze visie

Bosbeweging is in 2011 opgericht door Jurjen Annen (en Daan Vreugdenhil). Inmiddels bestaat de organisatie is meerdere instructeurs, vele vrijwilligers, elders en supporters en de stam is nog steeds groeiende. Ons doel is om mensen te verbinden met natuur door terug te gaan naar de basis van ons bestaan; Overleven in de natuur, werken aan oeroude vaardigheden, in contact staan met de elementen, en en je lijf en zintuigen voor de volle honderd procent gebruiken. 

 

Lees onze visie

 

 

 

Lees de ervaringen van de cursisten

Selfa Verlaat

Selfa Verlaat

Ik lig heerlijk warm in mijn donzen cocon

Ik ben helemaal gek geworden maar ik doe het toch

Rits open, mijn heerlijk warme 100% wollen ondergoed…..trek ik uit, en hop de tent uit, de nog donkere, dag in

De koude regen sist op mijn slaaphuid

Glibberend loop ik in mijn onderbroek richting de beek

Marien de Bruin

Marien de Bruin

De 10-daagse Primitief Overleven cursus smaakte naar veel meer. En dus schreef ik me in voor Primitief Vermogen. Als ik van tevoren had geweten wat er op het programma stond had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Iets met een kleine comfort zone. Het werd uiteindelijk fantastisch, en mijn wereld zou nooit meer hetzelfde zijn.

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.