Rosa van der Kamp

kok en kampzaken

 

Als kind groeide ik op in een klein dorp in de buurt van Zwolle. Samen met mijn grotere broer struinden we rond het huis. Appels eten van de boom, vissen vangen in de sloot, we waren altijd buiten.

Met mijn ouders gingen we altijd op vakantie naar Noorwegen, ook hier konden we heel erg genieten van de prachtige natuur. We zochten mooie stenen en schelpen, visten in de fjorden, stookten vuurtjes om de vis op te roosteren, sleepten stokken en bakten broodjes. Fijne herinneringen die me vormden tot wie ik ben.

Daarnaast houd ik heel erg van koken, met verse en lokale producten. Het liefst zo lokaal mogelijk. Mirte en ik gaan tijdens Bosbewegingweekenden graag op pad om planten en paddenstoelen te zoeken die in de maaltijden passen. We verzinnen steeds weer wat anders, heerlijk om de hele dag bezig te zijn met het bereiden van maaltijden voor een groep mensen.

 

Ik ben na een tijdje op mezelf wonen erachter dat ik het veel gezelliger vind in een (woon)groep te wonen, een soort stam. Ik geniet dan ook heel erg van de sfeer in het kamp. Alle mensen om me heen, het bos en Ronja en Junel (de dochters van Jurjen en mij) die steeds meer van het bos ontdekken. Voor mij genoeg redenen om er zo vaak mogelijk bij te zijn!

 

 

  

  
Lees de ervaringen van de cursisten

Een rugtas van helmgras - ontdekkingsreis op Terschelling

Een rugtas van helmgras - ontdekkingsreis op Terschelling

Oefening baart kunst

Met mensen met wie je samenwerkt aan een project, bouw je een band op. Hetzelfde geldt bij het samenwerken met een product of plant. 

Wijde blik

Wijde blik

 

Cursistenblog door Jeroen Pouw

Zitplek in zakelijke kleding

Zitplek in zakelijke kleding

Cursistenblog door Anja Berkhuizen