Ga met ons mee het bos in en ontdek je eigen natuur

Wij geloven dat wij, door je mee te nemen het bos in, bij kunnen dragen aan de verwondering, waardering en verbinding met de natuur. We leren je op een openhartige, bewuste en avontuurlijke wijze tot de natuur te verhouden. Het mysterie is overal om ons heen aanwezig.

bird-dark

De natuur leren kennen is jezelf leren kennen.

Bij Bosbeweging leren we je overleven met de natuur op een primitieve wijze. Eten vinden en bereiden in een aardoven, vuur maken met een vuurboog en je bewustzijn aanpassen op het ritme van het woud. In onze cursussen ontdek je hoe makkelijk en bevrijdend het is om tijdens je kampeeravonturen de brander, tent, slaapzak en lucifers thuis te laten. Ga mee het bos in en ervaar een manier van leven zoals onze voorouders.

boar-white
dear-white

Wat zijn de ervaringen van anderen?

De basis voor overleven mét de natuur

Begin je pad bij Primitief Overleven I, Familie Survival of een van onze jaaropleidingen. De basiscursus Primitief Overleven I vormt de wortels onder de meeste cursussen van Bosbeweging. Hier ontdek je wat onze plaats is in de natuur. Wat het betekent om er onderdeel van uit te maken en leer je de praktische basisvaardigheden om dat mogelijk te maken! Voor velen is dit het openen van een nieuwe wereld.

Wat ga je leren?

bosbeweging primief 2_-10 (1)

» eetbare planten gebruiken

» drinkbaar water vinden

» onderkomen bouwen

bosbeweging_po1_vuur_maken

» vuur maken door wrijving
» touw maken
» opgaan in je omgeving

bosbeweging primief 2_-39 (1)

» leven als stam
» hout bewerken
» waarnemend bewustzijn

Is een basiscursus niet genoeg voor jou?

We bieden verschillende opleidingen aan die je naar een hoger niveau tillen.