Primitief overleven I

Primitief Overleven 1

In deze cursus gaan we naar de basis van ons bestaan. We kamperen 3 dagen in het bos en leren de vaardigheden van overleven zonder moderne hulpmiddelen.  

 

Ontdek dat survival geen zaak hoeft te zijn van afzien. Leer te kijken door de ogen van de inheemse mens en leer dat alles wat jij nodig hebt voorradig is in de natuur. Leer over het herkennen en gebruiken van eetbare planten, het bouwen van een onderkomen, het vinden van water en verkrijgen van vuur. Het bos is meer dan een decor. We nodigen je uit om het woud opnieuw te leren zien. Het bos is een bron van materialen, voedsel, kennis en diepgang. 

 

 

Inschrijven

Aantal cursusdagen

3

Voorkennis

geen

Kosten

€ 245,-

Locatie

De Veluwe

Paklijst

Download de paklijst 

 


 

Wat ga ik leren?

 

» eetbare planten gebruiken

» vuur maken door wrijving

» onderkomen bouwen

» drinkwater vinden

» touw maken

» opgaan in je omgeving

» hout bewerken

» primitief koken

» waarnemend bewustzijn

Deze cursus vormt de basis voor alle cursussen van Bosbeweging.

De eerstvolgende cursus is: 12-14 april  2019

 

Primitief Overleven 1 van 24-26 mei - is nu te volgen in combinatie met Primitief Overleven 2 die aansluitend hierop plaatsvindt. Kom 10 onvergetelijke dagen lang leven met de natuur!! 

                                                                               

 

Inschrijven

Lees de ervaringen van de cursisten

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.

Herstellen van een oude vriendschap

Herstellen van een oude vriendschap

Afgelopen herfst heb ik “primitief overleven” gevolgd. Weer thuis gekomen liet ik mijn gedachten gaan over wat ik had meegemaakt tijdens de cursus. Ik heb toen dit verhaal opgeschreven.

 

Aan de randen van een bos lagen twee dorpjes...

In elke brandnetel zit touw verborgen..

In elke brandnetel zit touw verborgen..

Ik ben componist en locatietheatermaker van beroep. Ik maak voorstellingen op allerlei bijzondere plekken zoals een oude fabriek of kerk, maar ook vaak buiten in een park, bos of strand. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk de verwondering over de plek deel te laten zijn van de voorstelling.

Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte