Expeditie Kenia 2024

'Leven met de Maasai'

We gaan Back to Nature in Afrika. We worden onderdeel van de Maasai tribe en trekken de savannes over om te leren van de dieren, bomen en wezens van het land. Dit is je kans om te leren van een volk dat nog dicht bij de natuur leeft op een dagelijkse basis. Hier gaat een wijsheid vanuit die wij soms maar deels begrijpen. En misschien hoeft dat ook niet, we gaan het ervaren.

Al jaren zijn we bevriend met Maasai chief – Sankale Ole Ntutu. Een van de leiders van de Maasai community en vloeiend engels spreker. Hij is een inspiratiebron op het gebied van mensen terugbrengen naar de natuur, natuurbeschermer en voorvechter van het behoud van de Maasai cultuur. Meerdere malen sloot hij aan bij een PO2 als hij in Nederland was. Iedereen die daar aanwezig was, heeft de energie en wijsheid ervaren die hij meebrengt. Dit keer bezoeken we hem en zijn tribe in het gebied waar zij leven. De Masai Mara, een van de grootste natuurgebieden van Kenia. Jurjen, Tibbe en Aukje zullen je vergezellen op deze reis.

Sankale; “When you arrive you are no longer tourists, just a community joining another community.”

We worden onderdeel van het dorp, halen water met de vrouwen, gaan op pad met de herders en doen mee in ceremonie. We leren technieken als beadwork, boog schieten en wat er maar voorbij komt. We gaan met Sankale en de trackers op pad om leeuwen, hyena’s en andere dieren te sporen, verzamelen eetbare en medicinale planten en maken vuur met de handboor. Onderdeel van deze trip is een meerdaagse expeditie naar de warrior caves. Waar we slapen in de de open lucht onder de sterren en in grotten waar ook de jong volwassen krijgers verblijven en training krijgen. We slachten een geit op ceremoniële wijze. Maak je klaar voor een initiatie op jouw pad terug naar de wildernis.

Sankale; “As a Maasai, you are always prepared, ready for rain, storm or drought. The preparation is in getting yourself prepared for for whatever to come.”

Kortom, we gaan de diepte in en hebben ook voldoende ruimte om gewoon te zijn met de Maasai en de savanne en de lessen die daar te leren zijn.

 

Praktisch

We worden opgepikt en vertrekken vanuit Nairobi op de ochtend van 26 april. Je kunt kiezen om de dag ervoor te  vliegen of in de nacht van de 25e. Wij zorgen dat de aansluiting goed verloopt. Na 4 uur rijden arriveren we in het dorp van Sankale. Vanaf daar zijn we onderdeel van de Massai. De middag van 5 mei wordt je teruggebracht naar Nairobi. Je kunt dan weer een nachtvlucht nemen of de dag er na te vliegen op 6 mei. Alle kosten van en naar Nairobi en gedurende de week zelf zijn inbegrepen. Je vlucht en eventueel verblijf in Nairobi zijn voor eigen rekening. Het is natuurlijk ook mogelijk langer te blijven in Kenia of Tanzania. Sankale en zijn vrouw Manon kunnen je hier het beste ter plaatse over adviseren, om je de juiste tips te geven voor wat jij wilt. Als je hier over na wilt denken dan volg je de data zoals hierboven beschreven. We hebben de data gepland in de meivakantie zodat het voor iedereen mogelijk is om mee te gaan.

Ook kinderen zijn welkom. Voor hun is het 40% goedkoper. De 3 daagse expeditie naar de warrior caves is te ver voor de kinderen. Zij zullen na de eerste nacht terugkeren naar het dorp met een ouder. Daar wordt je warm onthaald door de tribe members die jullie meenemen op tal van leuke dingen. Jurjen, Tibbe en Aukje nemen ook hun familie mee. Jurjen en Tibbe zijn aanwezig bij de grotten expeditie.

 

Tot slot

Deze reis is bedoeld om jou als deelnemer nog verder te brengen op je pad terug naar de natuur. Leer dat alle principes die je leerde bij Bosbeweging ook gelden in Afrika. Dit keer van en met een volk dat het leeft op dagelijkse basis. De vereiste voorkennis is voor deze cursus daarom ook Primitief Overleven 2. Mocht je vragen hebben voordat je je aanmeldt neem dan even contact op info@bosbeweging.nl

 

Niet inbegrepen

  • Visum voor Kenia (50 USD p.p.)
  • Vliegreis Amsterdam Nairobi (retour)
  • Reisverzekering

Aantal cursusdagen
10

Vereiste voorkennis
Primitief Overleven 1 of Jaarrond Eten uit de Natuur

Data & Locaties

  • 26 april 2024 (start)
    Kenia

Prijs
Volwassenen: € 2350,00
Kinderen: € 1760,00

watgajelerenreindeer

Wat ga je leren?

>> Eetbare planten gebruiken
>> Positieve houding toepassen
>> Nieuwe vaardigheden

>> Landschap analyseren
>> Intuïtie gebruiken
>> Essentie van overleven

>> Sporen en wild vinden
>> Leven in een stam
>> Wat er nog meer gebeurt...

Data & inschrijven

Expeditie Kenia 2024 (meerdaagse)
26 april 2024 t/m 5 mei 2024, Kenia
Prijs: € 2350,00

Bosbeweging is een non-profit organisatie zonder winstoogmerk,
10% van alle inkomsten komt direct ten goede aan natuurbeheer.

Lees de ervaringen van de cursisten

vuur_nacht_bosbeweging

In elke brandnetel zit een touw…

Ik ben componist en locatietheatermaker van beroep. Ik maak voorstellingen op allerlei bijzondere plekken zoals een oude fabriek of kerk, maar ook vaak buiten in een park, bos of strand. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk de verwondering over de plek deel te laten zijn van de voorstelling. Tijdens de cursus echter ervoer ik iets heel…

winterbos_bosbeweging

Overleven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en…

marien_bb_beek.jpg

Marien de Bruin

De 10-daagse Primitief Overleven cursus smaakte naar veel meer. En dus schreef ik me in voor Primitief Vermogen. Als ik van tevoren had geweten wat er op het programma stond had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Iets met een kleine comfort zone. Het werd uiteindelijk fantastisch, en mijn wereld zou nooit meer hetzelfde zijn. Zoals…