Eetbare planten

Eetbare planten

 

Verzamelen zit in ons bloed. Onze voorouders wisten precies waar en wanneer ze moesten zijn om voedsel, medicijnen en andere grondstoffen te vinden. We kunnen dit oerinstinct ook in deze tijd goed gebruiken en opnieuw ontdekken. Door planten te verzamelen ontstaat er een nieuw besef van je omgeving, ontdek je de energie in wilde planten, bovendien is het eten lokaal, biologisch en gratis!

 

Overal zijn eetbare wilde planten te vinden. In deze workshop ontdek je wat er om ons heen groeit, hoe je dat kunt herkennen, verzamelen en bereiden. Je leert hoe je kunt oogsten zonder schade aan de soort, zodat er voldoende overblijft voor andere (dierlijke) verzamelaars. We vergroten ons waarnemingsbesef door te kijken, ruiken, proeven en te voelen. We maken de planten tot een echte bondgenoot. Na deze middag is het park geen groene zee maar een ware bron van hoogwaardige gezonde voeding. We sluiten de dag af met een zelfgeplukte maaltijd.

 

Inschrijven

 

Aantal cursusdagen

1 (van 12.30 tot 19.00)

Vereiste voorkennis

geen

Kosten

€ 50,-

 Locatie

Wageningen

 

Wat ga ik leren?

 

» herkennen van eetbare planten

» gebruiken van planten

» bereiden wildplukmaaltijd

» observatie en notitie

De eerstvolgende cursus is:

15 juni 2019

 

Inschrijven

Lees de ervaringen van de cursisten

Selfa Verlaat

Selfa Verlaat

Ik lig heerlijk warm in mijn donzen cocon

Ik ben helemaal gek geworden maar ik doe het toch

Rits open, mijn heerlijk warme 100% wollen ondergoed…..trek ik uit, en hop de tent uit, de nog donkere, dag in

De koude regen sist op mijn slaaphuid

Glibberend loop ik in mijn onderbroek richting de beek

Marien de Bruin

Marien de Bruin

De 10-daagse Primitief Overleven cursus smaakte naar veel meer. En dus schreef ik me in voor Primitief Vermogen. Als ik van tevoren had geweten wat er op het programma stond had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Iets met een kleine comfort zone. Het werd uiteindelijk fantastisch, en mijn wereld zou nooit meer hetzelfde zijn.

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.

Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte