Primitief Overleven II

Primitief Overleven II

Op het punt waar Primitief Overleven I ophield, gaat deze cursus verder! We nemen een volledige week om vaardigheden te leren die een langdurig verblijf in het bos mogelijk maken. Breidt je basis uit tot een dieper begrip van 'leven met de natuur'. Je bouwt je eigen onderkomen en leert werken met een diversiteit aan natuurlijke materialen. 

 

Hoe haal je vlees en materialen uit een dier? Hoe bereidt je voedsel voor een groep zonder pan of oven? Leer prachtige attributen maken van bast, vuursteen, bot, gewei, etc. Weef je eigen manden, vervaardig pijlpunten, pijlen, primiteve lijm en meer. Je omgeving wordt nu de bron van gereedschappen, materialen en inzicht. De nacht zal niet meer hetzelfde zijn als jij in het donker leert kijken... Ontdek de beginselen van camoflage en onzichtbaarheid. Ontdek de natuur in jezelf.

 

Voorafgaand aan deze cursus draaien we Primitief Overleven I. We raden je aan ze beide achter elkaar aan te volgen. Je bent dan 10 achtereenvolgende dagen compleet ondergedompeld in het leven met de natuur. bereidt je voor op een unieke ervaring. Zie Primitief Overleven (1&2), 10 dagen leven met de natuur.

 

 

Inschrijven

Aantal cursusdagen

7

Voorkennis

Primitief Overleven I

Kosten

€ 390,-

Locatie

De Veluwe

Wat ga ik leren?

 

» pijlen maken

» gans villen

» weven en vlechten

» vallen en strikken

» beweging & bewustzijn

» natuurlijke camouflage

» vuursteen slaan

» bot en gewei bewerken

» natuurlijke lijm maken

» vogeltaal interpreteren

» onderkomens

» sluiptechnieken

'Overleven' wordt 'Earthliving'

De eerstvolgende cursus is 27 mei tot 2 juni 2019

 

Inschrijven

Lees de ervaringen van de cursisten

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.

Herstellen van een oude vriendschap

Herstellen van een oude vriendschap

Afgelopen herfst heb ik “primitief overleven” gevolgd. Weer thuis gekomen liet ik mijn gedachten gaan over wat ik had meegemaakt tijdens de cursus. Ik heb toen dit verhaal opgeschreven.

 

Aan de randen van een bos lagen twee dorpjes...

In elke brandnetel zit touw verborgen..

In elke brandnetel zit touw verborgen..

Ik ben componist en locatietheatermaker van beroep. Ik maak voorstellingen op allerlei bijzondere plekken zoals een oude fabriek of kerk, maar ook vaak buiten in een park, bos of strand. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk de verwondering over de plek deel te laten zijn van de voorstelling.

Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte