Verhalen

Plant van de maand

Onze voorouders hadden 300 planten in hun dieet. Dat zijn er veel te veel om in een keer te leren. Daarom krijg je hier elke maand planten die op dit moment buiten te vinden zijn. Deze planten kan je door je eten gaan gebruiken. Dat is gezond, lekker, en goedkoop. Daarnaast leer je je omgeving heel goed kennen. Kijk snel voor de recepten, tips en beschrijving van de plant van deze maand!

Een van die planten die niet alleen al vroeg te vinden is maar ook nog eens heerlijk smaakt! Kraailook is familie van bieslook en daslook. Een plant met een pittige knoflookachtige smaak dus. Nu is de plant relatief makkelijk te herkennen, het staat meestal tussen ....

| +/- 1 - 2 min leestijd

De meeste planten en bomen (en mensen?) doen rustig aan deze maand. Ze hebben zich terug getrokken in wortels of takken en wachten op het licht en de warmte van de lente. Maar er zijn ook planten die zich weinig aan lijken te trekken van dit ritme van de seizoenen, en elk moment van het jaar een goed  moment vinden om te ontkiemen, te groeien en te bloeien. Dit keer aandacht voor zo’n bikkel: vogelmuur.

| +/- 2 - 4 min leestijd

 

De winter is een goed moment om nog wat wortels op te graven. Hopelijk weet je ze nog te vinden….. Het is ook wel handig als de grond niet stijf bevroren is.

| +/- 1 - 2 min leestijd