Verhalen

Plant van de maand

Onze voorouders hadden 300 planten in hun dieet. Dat zijn er veel te veel om in een keer te leren. Daarom krijg je hier elke maand planten die op dit moment buiten te vinden zijn. Deze planten kan je door je eten gaan gebruiken. Dat is gezond, lekker, en goedkoop. Daarnaast leer je je omgeving heel goed kennen. Kijk snel voor de recepten, tips en beschrijving van de plant van deze maand!

 

Een ander jaar dan andere jaren....... Normaal gesproken is september voor mij vlierbessenmaand. Maar die zijn door het warme weer deze zomer al op, waren veel eerder rijp dan anders. Gelukkig zijn er wel enorm veel meidoornbessen te vinden, het lijkt wel alsof ze groter zijn dan ooit dit jaar!

| +/- 2 - 3 min leestijd

Het bessenseizoen is begonnen! Daarover de komende twee maanden veel meer in deze rubriek. Deze maand krijg je ook een voorbereidingsopdracht op de herfst

| +/- 3 - 5 min leestijd

Iedereen die een moestuin heeft, herkent het waarschijnlijk: het punt waarop je besluit dat sommige hoekjes van je tuin maar gewoon ‘onkruid’ blijven, er is niet tegenop te wieden. Daarom deze maand een veel voorkomende tuinonkruid voor in de pan: melganzevoet. En verder nog wat bloemigs voor degenen die te laat waren voor de vlierbloesem, namelijk moerasspirea.

| +/- 2 - 4 min leestijd