Verhalen

Ik was onder de indruk van de films. Wat mij opviel is de fylosofie waar deze film op gebouwd is. The force of (levens)kracht is een onzichtbare energie die goed of slecht kan zijn. Dit komt natuurlijk samen in de grande finale tussen Luke skywalker en Darth Vader. De goede vader die gezwicht is voor het verleidelijke slechte van de force dat hem niets dan kwaad brengt en Luike die aan de goede kant blijft en uiteindelijk zegeviert. De force is een energie die je kan aanwenden om je eigen kracht te versterken. Je kan een dobbelsteen in jou voordeel laten rollen in de toekomst en het verleden kijken. Maar dit is niet de enige film waar je dezelfde soort kracht tegen komt. Denk maar aan films als Avatar, Lion King, Pocahontas. De levenskracht die zich zich in en door alles beweegt. Deze films waren stuk voor stuk kaskrakers. Er zit een extreme hunkering naar deze levenskracht. We willen er heel graag deel van uitmaken maar we zijn vergeten hoe we dat doen.

Toch is die kracht overal om ons heen in de wereld zoals we haar kennen. Het is mogelijk om 20 minuten in ijswater te zitten en het comfortabel te hebben terwijl iemand anders binnen die tijd sterft aan onderkoeling. Ik heb mijn tennisarm genezen puur door de kracht van verbeelding waar anderen een jaar bij de fysio lopen. Overal werd vuur, het wiel en huiden looien op hetzelfde moment uitgevonden. toeval? Hoe kan dat zonder fysiek contact? Als mensheid kunnen we de levenskracht aanspreken, alleen zijn we vergeten hoe.

Wij willen je graag leren hoe je bij 'de force kan komen'. Een van de weinigen die nog wist hoe je de levenskracht kan aanspreken was Stalking Wolf. Hij heeft zijn kennis doorgegeven aan Tom Brown jr. van wie wij het hebben geleerd. weten waar het hert zich ophoudt een das opmerken voordat je hem ziet, in een ijsbad zitten, en de eeuwenoude kennis weer aanspreken. met medidatie kom je bij de levenskracht, daarom wordt het ook wereldwijd beoefend. Maar vaak wordt meditatie als eindstation gezien terwijl het maar het begin is van je eigen kracht. Middels meditatie kan je jezelf en anderen helpen of genezen, dingen zien die niet zichtbaar zijn kortom je eigen kracht versterken. In Primitief Vermogen maak je kennis met deze kracht en leer je haar mogelijkheden. Starwars komt hiermee in een heel ander daglicht te staan. May the force be with you!
Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte