Verhalen

DSCN7736 DSCN7738 DSCN7743 DSCN7750 DSCN7754 DSCN7758

 

Eindelijk kwam het ervan: in eetbare plantenboekjes staat dat je het stuifmeel van lisdodde kunt verzamelen en als meel kunt gebruiken. Dat wilde we wel eens uitproberen! Het verzamelen zelf was goed te doen, we bogen steeds een stengel om boven een zakje en klopte dan het stuifmeel eraf. Het is helgeel en heel fijn. We merkten wel dat de timing nauw luistert, bij ongeveer de helft van de lisdoddes was het stuifmeel al verspreid

We verzamelden ook onrijpe zaden van grote weegbree en melganzevoet, om zo bosburgers te bakken met het stuifmeel als meel.

Bij de tent bleek dat er heel veel vliegjes in het stuifmeel zaten, die hebben we er dus (deels....) uitgevist. Daarna water erbij, dat was heel bijzonder om te zien. Het mengde namelijk niet echt, het stuifmeel bleef op het water drijven (wat stuifmeel eigenlijk altijd doet bedachten we ons.....). Met een scheutje olie (+peper en zout) erbij en flink roeren leek het toch wel op een beslagje, dus vol goede moed ging de eerste burger de pan in. Dat bleek een minder goed plan, het ging onwijs spetteren totdat al het water verdampt was en er los meel met zaden in het pannetje lag........ Uiteindelijk hebben we dus de helft gewoon meel (kikkererwtenmeel in dit geval) gedaan en de helft stuifmeel. Heerlijke voedzame burgertjes! Als je snel bent kan je ook nog een poging wagen!
 
Mirte en Aukje
 Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte