Verhalen

Nu is er stilstand, heel even maar. De kracht is niet meer naar buiten gericht. De energie gaat heel binnenkort terug naar de wortels en wordt opgeslagen om volgend jaar verder te groeien. Nu lijkt het net of je bovenop een golf zit maar die nog niet wil vallen. De kracht wordt voorbereidt zich naar binnen te keren.

Ik merk het aan mezelf eigenlijk elk jaar. In augustus en september heb ik veel energie om heel veel te doen. Maar vanaf oktober ga ik ook van externe groei naar mijn interne kracht en is het tijd voor introspectie. Het is duidelijk dat de samenleving daar tegenwoordig anders over denkt. Je moet altijd naar buiten gericht zijn, presteren en doelen halen. Het maakt helemaal niet uit in welk seizoen. Het botst met mijn eigen natuur Ik wil in de herfst en winter genieten van meer slapen, samen zijn en het donker op me in laten werken en bedenken wat ik het komende groeiseizoen wil doen. Ik wil de snelheid van de samenleving niet 365 dagen per jaar nastreven. Bij Bosbeweging is het nu even rustig. Tijd om even bij te komen van een mooi en inspirerend seizoen. doorkijken naar mooie plannen die er voor volgend jaar in het verschiet liggen.

Vanmiddag zag ik het even niet meer zitten met de snelheid van de maatschappij. Ik ben in een dennenboom geklommen en heb vanaf daar de wereld een tijdje zitten bekijken. De dennenboom, bedacht ik mij is natuurlijk het hele jaar groen, die maakt het niets uit in welk seizoen het is. Die heeft duidelijk een andere strategie als een eik en ook als mij. Welke strategie past het beste bij jou?
Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte