Verhalen

Vrijdagavond deelden we het vuur met veertien leerlingen (en een hond). We maakten een ronde waarin iedereen kennis maakte en vertelde met welke vaardigheden hij of zij bezig is geweest sinds afgelopen seizoen. Dit was niet niets! Een leerling gaf aan dagelijks uit de natuur te eten, een ander was primitieve zeep aan het maken, weer een ander was met vuur of huiden aan de slag. Bijna iedereen was is tijdens de koudeperiode wel met sporen bezig geweest. De inspiratie die rond het vuur gedeeld werd heeft ons echt geraakt.

 

Het was op vele manieren een bijzonder weekend. Zaterdag observeerden we de overgang van het het voorjaarsweer terug naar de winter die nog weken zou duren. De lucht was grauw en de wind bleef wisselen. Goed weer om te dwalen, zoals we hebben gemerkt. Een hechte groep heeft zich dit weekend gevormd.

Het was mooi om de wilde zwijnen en edelherten weer te zien en een van de instructeurs had een mooie begroeting met een oude rekel (vos). We zijn weer ontwaakt uit onze winterslaap en gaan het komende jaar met energie tegemoet.

samenkomst 2
Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte