Verhalen

Een visarend cirkelt boven mijn hoofd terwijl ik ik bezig ben de vezels te verzamelen van het wilgenroosje. De visarend is op weg naar Afrika, wij maken voorbereidingen voor de winter. In de maanden die eraan komen verblijf ik graag in onze moerassen. Waar s' ochtends het water nog warm is en de lucht al koud, sluimeren oranje mistbanken laag over het wateroppervlak. De vogeltrek is weer op volle gang en alles lijkt in beweging.

 

 

In beweging zijn ook wij! Met een goed gevoel kijken we terug naar de basiscurus van eind oktober. Met 14 deelnemers, 2 vrijwilligers en wij zelf, verbleven we 3 dagen op de Veluwe. Wat een prachtige groep! De groep, waaraan evenveel mannen als vrouwen, leken elkaar te kennen na de eerste dag. Het kamp draaide vloeiend en er werd een geweldig onderkomen gebouwd. En dan het vuur maken... Meer dan de helft lukte het om een gloeikool te maken met een vuurboog en te laten ontvlammen tot vuur. Wat een succes!

 

We hebben dit jaar nog lang niet afgerond en zijn al in voorbereiding voor ons cursusprogramma van volgend jaar. De basis is een gegeven maar er is nog zoveel meer dat we jullie willen leren. Natuurlijk de verdieping, maar ook het maken van een boog en natuurlijke camouflage zitten in de planning. We houden jullie op de hoogte!

 

(Kijk op facebook voor meer foto's van de cursus)

 
Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte