Verhalen

De zomer is altijd heerlijk genieten van de lange avonden. Wij hebben een drukke maand achter ons liggen.

 

Begin juni hebben we de eerste cursus van dit jaar gegeven. We hadden 8 cursisten stuk voor stuk gemotiveerd. De natuur wil je alles leren, als je ervoor open staan. Door de plant te vragen kom je er vaak achter of die eetbaar of op een andere manier bruikbaar is. Sporen doken we helemaal in. Waar kan je de dieren verwachten als je het landschap leest. Hoe is dit jong van een grote bonte specht aan zijn einde gekomen. Waarom ziet het spoor er op weg naar het water anders uit als de terugweg? Allemaal vragen die ons bezig hielden. Een geweldig weekend waarin iedereen de laag die beschaving heet van zich af poetste en oermens werd!

Het weekend erna hadden we een weekend voor jonge Natuurmonumenten collega's. We maakten primitieve vishaakjes, vis in klei in de hete as en deden het spannende scout spel. Als scout moet je zo dicht mogelijk bij het vuur komen en ongezien bij het vuur gaan zitten. Een van de cursisten die normaal schoon wil blijven lag een half uur op de bosgrond en wilde alleen nog maar bij het vuur komen. Vies worden maakte niks meer uit. Hoe mooi was het om te zien dat we met teamwork een vuurboog konden maken en met een poging vuur wisten te maken!

Wil je de foto's zien? kijk op:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.384519551595084.80122.197442396969468&type=3

De zomer is een mooie tijd om te genieten van alles dat groeit of bloeit. Zoek een mooie plek in je tuin, het bos of langs de rivier waar je regelmatig een poosje gaat zitten. probeer de rust in jezelf te vinden. Observeer en geniet!
Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte