Verhalen

 

Misschien heb je ze wel gehoord. Het hoge gepiep uit het gras.. spitsmuizen! Bizarre beesten eigenlijk. De jongen zien slecht en volgen hun moeder en elkaar door als olifantjes elkaars staart vast te houden. Een bizar gezicht! Ze behoren net als de egels tot de insecteneters. Hun stofwisseling is alleen zo snel dat ze het loodje leggen als ze een paar uur geen insecten eten. Lastig als je rond deze tijd ontwaakt... Soms vindt je ze dood op het pad.  

 

Vandaag zit ik in de zon tegen een boom. Is het echt februari? Wat een warmte! Genieten met zorgen? Toch hou ik van deze tijd van het jaar. Het voorjaar bonst op de deur, in afwachting om door te breken. Vogels beginnen zachtjes te zingen, de sapstroom in de bomen begint druk op te bouwen, het licht begint te winnen van het donkerte. Het is een tijd vol potentie. Waar alles mogelijk is en nog vorm moet krijgen. Een nieuw jaar staat op punt te openen. Wat zou jij willen laten ontbloeien?  

 

Ook dit jaar maken we het mogelijk om ter ervaren wat het is om te leven in de nederlandse natuur. 10 dagen leven met de natuur op de noordwest veluwe, jaarcursus eten uit de natuur in de gelderse poort of een van onze basiscursussen of familiecursussen. Dit zijn bijzondere ervaringen waar je met diepgang leert over jezelf en de natuur. de cursussen lopen dan ook snel vol. Voor een aantal cursussen gaat het nu om de laatste plekken. Wil je erbij zijn, wacht dan niet met aanmelden

 

We zien je graag rond het vuur!

 

 

  
Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte