Verhalen

 

Iemand vroeg me wat mijn hoogtepunt was van aafgelopen jaar.. Dat is oprecht een moeilijke vraag! 

 

  

 

Hier een paar keuzemogelijkheden :)

1. Het edelhert dat in de ochtendgloren op 10m afstand burlend langs kwam lopen met de primitief vermogen groep. De mist dik en penetrant van muskuslucht...
2. Om 6 uur 's ochtends door het bos op trackingtocht met een stamhoofd van de Massai. Een hertenbok dat verraden werd door vogeltaal en we konden horen ademen in de bosjes. Met de groep van Primitief Overleven 2.
3. Het eten van een ter plekke gemaakte ragout van gekookte handgeplukte roadkill zwanenbout  aangemaakt in reeenfond met eikelmeel, verse tijm, gedroogde appel afgeblust met vlierbessenwijn. Vierend na een dag vasten met de Jaaropleidinggroep.

4. Het familieweekend in oktober waar iedereen in een onderkomen heeft geslapen terwijl de hertenbronst de lucht vulde met gebrul.  
5. Een pakket met prachtige tekeningen ontvangen van 2 groepen 'bijzonder lerende' kinderen waar ik een nacht mee in het bos mocht verblijven.
6. Het sparrenbos gevuld met mist, maanlicht en het schijnsel van het vuur terwijl we in het donker onze weg zoeken naar de vuurcircel. 

 

De keuze is reuze :) En in zoveel kleine momenten zit een hoogtepunt. Daarbij is voor mij iedere basiscursus een hoogtepunt waar we mensen in zo'n korte tijd onderdeel van het bos zien worden. Uit mijn hart ben ik dankbaar voor een prachtig Bosbeweging jaar.

2019 staat er aan te komen en wij zijn er klaar voor! Het team is uitgebreid (daarover binnenkort meer!), de cursuslijn is uitgedacht en we gaan meer doen dan ooit. Neem alvast een kijkjeHopelijk tot snel!


Uit het hart
‚ÄčJurjen

 

  
Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte