Verhalen

Terugblik op de 10 daagse  

Met 18 deelnemers een mooie groep mensen bij elkaar. Alles stond in het teken van communiceren met de natuur. Communiceren doorr het gebruik van natuurlijke materialen, door te slapen in onze eigen onderkomens en te leven van wat de natuur te bieden heeft en te luisteren naarde taal en ritme van het bos.

Al snel begon de groep een hechte stam te vormen. Er hing vanalles te drogen boven het vuur en er werdt veel gedeeld en gezongen. Bij het vuur liggen 2 kleine wolvarkens tee slapen die we met de hand grootbrengen. Overal liggen projecten waar mensen mee bezig zijn. Iedereen die het kamp zou binnenlopen zou denken dat hij een wilde stam heeft ontdekt. 

  

 

Een zo iemand was Sankale. Stamhoofd en elder binnen de Massai in Kenia, kwam op bezoek met zijn vrouw Manon. Met hun organisatie African Touch nemen zij mensen mee naar de massai met de missie om terug te gaan naar de natuur. We zijn ontzettend dankbaar dat Sankale zijn kennis en wijsheid kwam delen en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking. Wat een genot om samen in de vroegte al spoorzoekend door het bos en over het zand te struinen en met vaardigheden bezig te zijn. To be continued.

 

 
Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte