Verhalen

Jawel, een nieuwe instructeur! Tibbe draait al jaren mee met Bosbeweging. Alleen afgelopen jaar was hij er niet bij. Tibbe en Sare reisden door de America's op bezoek bij verschillende primitieve gemeenschappen en inheemse stammen. Deze kennis en ervaring deelt hij nu als onderdeel van Bosbeweging. Onder andere leidt hij de maandelijkse sessie 'Primitief vuur maken' op de rand van Amsterdam. Welkom terug Tibbe!

 

Tibbe; "Al sinds ik een klein jongetje was, was het mijn droom om in de natuur te kunnen leven, zonder al te veel poespas, gewoon ik, mijn vaardigheden, mijn vindingrijkheid en de natuur. Een machtig gevoel leek me dat. Ik las een kinderboek in de serie Kippenvel over een jongen die gestrand is op een eiland in Canada en moest overleven, alhoewel het een horrorboek zou moeten zijn, wilde ik niets liever dan die jongen zijn.


Mede dankzij de kennis en kunde die ik heb opgedaan bij de Bosbeweging kon ik 15 jaar later mijn droom in de praktijk brengen. Ik ben samen met een goede vriend voor twee weken de bossen ingetrokken met een mes, een pannetje en één maaltijd per dag. We bouwden ons eigen onderkomen van materialen uit het bos, maakten vuur op een oeroude manier en waren nog nooit zo dankbaar voor ons eten.

 

Het was inderdaad een machtig gevoel zoals ik had verwacht maar het was ook onderdeel zijn van iets dat veel groter is dan jijzelf, de natuur in al haar facetten. Je kunt dan eigenlijk niets anders dan buigen of breken. Ik geloof dat de natuur je laat zien wat je nodig hebt en dat je er wijze lessen kan leren.


Voor mij is het beheersen van deze vaardigheden waarmee je in de natuur kunt overleven een belangrijke basis om je weer onderdeel te voelen van de natuur.  Wie  komt er tevoorschijn als je zonder spullen het bos in loopt? Ben je klaar om op avontuur te gaan? "
Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte