Verhalen

Eind maart legt de grauwe gans haar eieren. Er zijn zoveel van deze vogels dat eieren worden geraapt om de groei te beperken. Wij maken hier gebruik van en gebruiken het ei op zoveel mogelijk manieren, Hier volgt een recept voor een heerlijke maaltijcake!

 

                       Lekkernij met ganzenei, Rosa van der Kamp                                                          

 

                                Benodigdheden

- 3 eieren van de grauwe gans

- 2 (wilde) pastinaken

- 1 aardappel

- geraspte kaas

- (cashew)noten 

 

    

                                Bereiding

Hoe gaat het in zijn werk?

 

Rasp 2 pastinaken, een grote zoete bataat, een aardappel en meng met een half zakje geraspte kaas.

 

Kluts hier 3 ganzeneieren doorheen. Hak +- een half zakje cashew nootjes in kleine stukjes, schep dit door het mengsel heen.

 

Breng op smaak met kurkumma, curry kruiden, peper en zout.

 

Vet een cakeblik in en bestrooi met sesamzaadjes. Schep het mengsel erin en druk een beetje aan. Bestrooi de bovenkant ook met sesamzaadjes.

 

bak in een voorverwarmde oven voor +- 35 min

 

Eet plakjes op een pitabroodje met lekkere zelfgemaakte sausjes

of serveer plakjes bij een groene salade.

 

Eet smakelijk!

 

 

“...Ik wist niet dat ganzenei zo goed kon smaken!” 

 

 

 




Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte