MENU
 

Regelmatig krijgen we de vraag naar meer informatie of boeken en video's die we aanraden. Onderstaand vind je een lijstje.

 

Boeken

Eetbare wilde planten

200 soorten herkennen en gebruiken

Link

 

Planten herkennen

Nieuwe plantengids voor onderweg

Link

 

Vogelgids

Zakgids vogels van Nederland en België

Link

 

Paddenstoelen

Basisgids Paddestoelen

Link

 

Diersporen

Minigids Diersporen

Link

 

Insecten

ANWB Insectengids

Link


Video's
Lees de ervaringen van de cursisten

Terugblik Primitief Overleven I

Terugblik Primitief Overleven I

Wat een ervaring waren deze drie dagen. Alles viel perfect op zijn plek en het liefst was ik voor altijd gebleven. Maar aan alle goede dingen komt een eind, en aan drie dagen al snel. Hoewel het tegelijk ook direct voelde als 3 weken, en dat is goed. Wat me het meest bij is gebleven is de rust die jullie weten te creëren en behouden.

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.

In elke brandnetel zit touw verborgen..

In elke brandnetel zit touw verborgen..

Ik ben componist en locatietheatermaker van beroep. Ik maak voorstellingen op allerlei bijzondere plekken zoals een oude fabriek of kerk, maar ook vaak buiten in een park, bos of strand. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk de verwondering over de plek deel te laten zijn van de voorstelling.