Werken met wol

Werken met wol

In dit weeken leer je werken met wol in al haar facetten!

 

Als je kortere of langere tijd in het bos gaat leven, is droog en warm blijven één van de eerste overlevingsbehoeften. Daarom besteden we in onze basiscrusussen aandacht aan onderkomens bouwen. Als je langere tijd in het bos wilt leven, zal je op een gegeven moment je eigen kleding moeten gaan maken (want ook een dure gore-tex regenjas houdt er een keer mee op). In ons klimaat is schapenwol daarvoor een van de handigste hulpbronnen die we hebben.

 

In dit weekend verkennen we de eigenschappen van wol en leren we verschillende manieren om het te bewerken. We gaan de wol kaarden, spinnen, haken en vilten. We maken binnenlaarzen en wanten. We ontdekken hoe wol reageert op water, en hoe op vuur.

 

Inschrijven

Aantal cursusdagen

2

Locatie

volgt

Kosten

129,-

Wat ga ik leren?

 

» Wol veramelen

» Wol wassen

» Kaarden op primitieve en moderne manier

 

» Haken met ongesponnen wol

» Spinnen met een spintol

» Nat vilten: plat vlak

» Nat vilten om een mal

» Prikvilten

» kwaliteiten van wol

Deze cursus bevat nog geen data

Inschrijven voor deze cursus is nog niet mogelijk

Lees de ervaringen van de cursisten

Selfa Verlaat

Selfa Verlaat

Ik lig heerlijk warm in mijn donzen cocon

Ik ben helemaal gek geworden maar ik doe het toch

Rits open, mijn heerlijk warme 100% wollen ondergoed…..trek ik uit, en hop de tent uit, de nog donkere, dag in

De koude regen sist op mijn slaaphuid

Glibberend loop ik in mijn onderbroek richting de beek

Marien de Bruin

Marien de Bruin

De 10-daagse Primitief Overleven cursus smaakte naar veel meer. En dus schreef ik me in voor Primitief Vermogen. Als ik van tevoren had geweten wat er op het programma stond had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Iets met een kleine comfort zone. Het werd uiteindelijk fantastisch, en mijn wereld zou nooit meer hetzelfde zijn.

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.