Werken met wol

Werken met wol

In dit weeken leer je werken met wol in al haar facetten!

 

Als je kortere of langere tijd in het bos gaat leven, is droog en warm blijven één van de eerste overlevingsbehoeften. Daarom besteden we in onze basiscrusussen aandacht aan onderkomens bouwen. Als je langere tijd in het bos wilt leven, zal je op een gegeven moment je eigen kleding moeten gaan maken (want ook een dure gore-tex regenjas houdt er een keer mee op). In ons klimaat is schapenwol daarvoor een van de handigste hulpbronnen die we hebben.

 

In dit weekend verkennen we de eigenschappen van wol en leren we verschillende manieren om het te bewerken. We gaan de wol kaarden, spinnen, haken en vilten. We maken binnenlaarzen en wanten. We ontdekken hoe wol reageert op water, en hoe op vuur.

 

Inschrijven

Aantal cursusdagen

2

Locatie

volgt

Kosten

129,-

Wat ga ik leren?

 

» Wol veramelen

» Wol wassen

» Kaarden op primitieve en moderne manier

 

» Haken met ongesponnen wol

» Spinnen met een spintol

» Nat vilten: plat vlak

» Nat vilten om een mal

» Prikvilten

» kwaliteiten van wol

Deze cursus bevat nog geen data

Inschrijven voor deze cursus is nog niet mogelijk

Lees de ervaringen van de cursisten

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.

Herstellen van een oude vriendschap

Herstellen van een oude vriendschap

Afgelopen herfst heb ik “primitief overleven” gevolgd. Weer thuis gekomen liet ik mijn gedachten gaan over wat ik had meegemaakt tijdens de cursus. Ik heb toen dit verhaal opgeschreven.

 

Aan de randen van een bos lagen twee dorpjes...

In elke brandnetel zit touw verborgen..

In elke brandnetel zit touw verborgen..

Ik ben componist en locatietheatermaker van beroep. Ik maak voorstellingen op allerlei bijzondere plekken zoals een oude fabriek of kerk, maar ook vaak buiten in een park, bos of strand. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk de verwondering over de plek deel te laten zijn van de voorstelling.