Sporen en vogeltaal

Sporen en Vogeltaal

Dit is een unieke cursus waarin we bezig gaan met een van de oudste kunsten van de mens. Informatie halen uit sporen over de maker en zijn omgeving. Essentieel om te kunnen overleven in de natuur. Dit wordt het begin van een pad vol fascinatie en ontdekkingen. De prenten vormen de letters, de looppatronen de zinnen en de geluiden van het bos de alinea's. We leren een nieuwe taal. Tijdens de 4 dagen in het bos duiken we steeds dieper in de details van sporen tot we kunnen herleiden op welk moment het spoor gemaakt is, waar het dier heen keek en waarom. Je maakt grote stappen in waarnemend bewustzijn. Na deze cursus versta je de taal der vogels en zal de bosgrond nooit meer hetzelfde zijn.

 

De kunst van het spoorzoeken en de communicatie in het bos zijn sinds het ontstaan van de mens van levensbelang geweest. Zonder deze kunst geen succesvolle jacht of een veilig onderkomen. Sporen vertellen verhalen en bevatten lessen voor de luisteraar. Leer luisteren en de lessen komen vanzelf.

 

Gevorderde spoorzoekers vertellen vaak over de connectie die ze voelen met de maker van het spoor, na langdurig een spoor te hebben gevolgd. Dit is de manier van spoorzoeken die je gaat ontwikkelen. We gaan teug naar de basis van de wetenschap en inlevingsvermogen, waarin we ons laten leiden door de kracht van nieuwsgierigheid.

Trek kleren aan die vies mogen worden!

 

Ga mee en volg het pad van de native tacker.

 

Inschrijven

 

Aantal cursusdagen

4

Vereiste voorkennis

Primitief overleven I

Kosten

€ 275,-

Locatie

De Veluwe

Wat ga ik leren?

 

» soorten onderscheiden

» looppatronen eigen maken

» spoor op moeilijke ondergrond

» voorspellen van vervolgstappen

» vogeltaal interpreteren

» concentrische ringen lezen

» het sporen van geluid

» spoor op leeftijd brengen

» relatie tussen spoor en omgeving

» dierkenmerken in het spoor

»  interpreteren van kijkrichting, snelheid en intentie

Bewustzijn in sporen, gedrag en vogeltaal

De eerstvolgende cursus is: 13-16 juni  2019

Inschrijven

Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte