Primitief Vuur Maken

Primitief Vuur Maken

 

 

 

Leer hoe je vuur kunt maken in de natuur zonder moderne hulpmiddelen.

 

In deze workshop leer je vuur maken op een manier zoals de mens dat al sinds de oertijd doet. Met behulp van een vuurboog laat je hout tegen hout bewegen waardoor er frictie en hitte ontstaat. Als je dit op de juiste manier doet vormt er zich op een gegeven moment een gloeiend kooltje. Dit kleine gloeiende kooltje is het begin van een vuur. Het kunnen maken van vuur zonder moderne hulpmiddelen is ontzettend waardevol als je in de natuur bent. Waar moderne spullen altijd tijdelijk van aard zijn, is de natuur er altijd en overal. Je vuur geeft je licht en warmte, je kunt er water op koken, eten op bereiden en is een vriend in de nacht.


Je gaat aan de slag met het maken van een eigen vuurkit en verzamelt materialen uit de natuur waarmee je je vuur kunt maken. Je zult merken dat, terwijl je bezig bent met vuur maken, er ook ongemerkt allerlei andere vaardigheden aan bod komen. Denk aan houtbewerken, het vinden en bereiden van droog materiaal voor je vuur, of het opmerken van wat er in je hoofd gebeurt als het niet gelijk lukt om vuur te maken. Na afloop van de workshop zullen we, met wie dat leuk vindt, nog een wandeling maken en op zoek gaan naar sporen, eetbare planten en verwonderlijke dingen in de (stads)natuur.

 

Je gaat naar huis met een kit om zelf vuur te kunnen maken.

 

Inschrijven

Aantal cursusdagen

1

Locatie

-

Kosten

 

49,- 

Data en tijden 

Geen workshops gepland

Wat ga ik leren?

 

» Vuur maken met een vuurboog

» Natuurlijke materialen verzamelen

» Hout bewerken

De eerst volgende cursus is

onbekend

 

Inschrijven

 

Lees de ervaringen van de cursisten

Selfa Verlaat

Selfa Verlaat

Ik lig heerlijk warm in mijn donzen cocon

Ik ben helemaal gek geworden maar ik doe het toch

Rits open, mijn heerlijk warme 100% wollen ondergoed…..trek ik uit, en hop de tent uit, de nog donkere, dag in

De koude regen sist op mijn slaaphuid

Glibberend loop ik in mijn onderbroek richting de beek

Marien de Bruin

Marien de Bruin

De 10-daagse Primitief Overleven cursus smaakte naar veel meer. En dus schreef ik me in voor Primitief Vermogen. Als ik van tevoren had geweten wat er op het programma stond had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Iets met een kleine comfort zone. Het werd uiteindelijk fantastisch, en mijn wereld zou nooit meer hetzelfde zijn.

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.