Primitief Overleven III

De expeditie

Je hebt primitief overleven 1 en 2 gevolgd. Je hebt gevoeld en ervaren hoe het is om te leven met de natuur in een groep. Nu zit je thuis en mis je de stam? Ga mee op expeditie!

 

Met kano's trekken we een wildernisgebied in tussen Noorwegen en Zweden. We nemen zo min mogelijk mee en leven zoveel mogelijk van wat de natuur ons te bieden heeft. Eten verzamelen we onderweg. Onderkomens vinden of bouwen we met natuurlijke materialen. Vuur maken we aan met de vuurboog. Dit is de reden om je vaardigheden te oefenen! Als we in ons levensonderhoud zijn voorzien gaan we een stap verder in het leven met de aarde. Verwacht tracking expedities, verhalen rond het vuur, mooie zitplekken, en het zoeken en bewerken van natuurlijke materialen.

 

We zorgen er met elkaar voor dat je goed bent voorbereidt, zodat ieder met de juiste motivatie en voorkennis deel kan nemen aan deze tocht. Als stam zorgen we voor elkaar, met name voor de oudere en jongsten van de groep. Wat breng jij mee? Geef je op voor een onvergetelijke reis naar de natuur.

 

Inschrijven

Aantal cursusdagen

7

Vereiste Voorkennis

Primitief Overleven 1 en 2

of 'Jaarrond eten uit de Natuur'

Kosten

490,- (exclusief reiskosten)

Wat ga ik leren?

 

» Het toepassen van je vaardigheden

» Eetbare planten gebruiken

» Positieve houding toepassen

 

» Nieuwe vaardigheden

» landschap analyseren

» intuitie gebruiken

 

» Essentie van overleven

» Leven in een stam

» Eland en wolf sporen

» Wat er nog meer gebeurt..

 

Op ontdekkingsreis naar de wildernis van binnen

De eerstvolgende expeditie is: 14-20 juni 2019

 

Inschrijven

Lees de ervaringen van de cursisten

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.

Herstellen van een oude vriendschap

Herstellen van een oude vriendschap

Afgelopen herfst heb ik “primitief overleven” gevolgd. Weer thuis gekomen liet ik mijn gedachten gaan over wat ik had meegemaakt tijdens de cursus. Ik heb toen dit verhaal opgeschreven.

 

Aan de randen van een bos lagen twee dorpjes...

In elke brandnetel zit touw verborgen..

In elke brandnetel zit touw verborgen..

Ik ben componist en locatietheatermaker van beroep. Ik maak voorstellingen op allerlei bijzondere plekken zoals een oude fabriek of kerk, maar ook vaak buiten in een park, bos of strand. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk de verwondering over de plek deel te laten zijn van de voorstelling.