Primitief Overleven III

De expeditie

Met de stam trekken we een wildernisgebied in Zweden in. We nemen zo min mogelijk mee en leven zoveel mogelijk van wat de natuur ons te bieden heeft.

De vroege ochtendzon verdrijft langzaam de mist die tussen de bomen hangt. We kijken elkaar aan en lopen van het zandpad af het woud in. Na een tijd lopen bereiken we een groot meer waar we besluiten ons kamp op te slaan. Je pakt je vuurbboog en begint met het draaien van een kooltje, de anderen beginnen met het bouwen van een onderkomen. 's Avonds zitten we moe maar voldaan om het vuur en genieten we misschien wel van een eerste gevangen vis. Als je ogen dichtvallen en je de warmte van het vuur op je gezicht voelt weet je; dit gaat een bijzondere week worden. 

 

Met een groep gaan we voor 7 dagen de wildernis in. We streven naar een gemengde stam met zowel mannen als vrouwen, jong en oud. Iedereen beheerst de basis en kan vuur maken, eten zoeken een onderkomen bouwen en iedereen draagt bij op zijn eigen manier.

 

We zorgen er met elkaar voor dat je goed bent voorbereidt, zodat ieder met de juiste motivatie en voorkennis deel kan nemen aan deze tocht. Als stam zorgen we voor elkaar, iedereen heeft daarin zijn unieke rol. Wat breng jij mee? Geef je op voor een onvergetelijke reis naar de natuur.

 

Voorafgaand aan de expeditie doen hebben we met iedereen een gesprek om te kijken of je klaar bent mee te gaan. 

Inschrijven

Aantal cursusdagen

7

Vereiste Voorkennis

Primitief Overleven 1 en 2

of 'Jaarrond eten uit de Natuur'

Kosten

490,- (exclusief reiskosten)

Wat ga ik leren?

 

» Het toepassen van je vaardigheden

» Eetbare planten gebruiken

» Positieve houding toepassen

 

» Nieuwe vaardigheden

» landschap analyseren

» intuitie gebruiken

 

» Essentie van overleven

» Leven in een stam

» Eland en wolf sporen

» Wat er nog meer gebeurt..

 

Op ontdekkingsreis naar de wildernis van binnen

De eerstvolgende expeditie is: 13-21  september 2019

 

Inschrijven

Lees de ervaringen van de cursisten

Selfa Verlaat

Selfa Verlaat

Ik lig heerlijk warm in mijn donzen cocon

Ik ben helemaal gek geworden maar ik doe het toch

Rits open, mijn heerlijk warme 100% wollen ondergoed…..trek ik uit, en hop de tent uit, de nog donkere, dag in

De koude regen sist op mijn slaaphuid

Glibberend loop ik in mijn onderbroek richting de beek

Marien de Bruin

Marien de Bruin

De 10-daagse Primitief Overleven cursus smaakte naar veel meer. En dus schreef ik me in voor Primitief Vermogen. Als ik van tevoren had geweten wat er op het programma stond had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Iets met een kleine comfort zone. Het werd uiteindelijk fantastisch, en mijn wereld zou nooit meer hetzelfde zijn.

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.