Primitief Overleven II

Primitief Overleven II

Op het punt waar Primitief Overleven I ophield, gaat deze cursus verder! We nemen een volledige week om vaardigheden te leren die een langdurig verblijf in het bos mogelijk maken. Breidt je basis uit tot een dieper begrip van 'leven met de natuur'. Je bouwt je eigen onderkomen en leert werken met een diversiteit aan natuurlijke materialen. 

 

Hoe haal je vlees en materialen uit een dier? Hoe bereidt je voedsel voor een groep zonder pan of oven? Leer prachtige attributen maken van bast, vuursteen, bot, gewei, etc. Weef je eigen manden, vervaardig pijlpunten, pijlen, primiteve lijm en meer. Je omgeving wordt nu de bron van gereedschappen, materialen en inzicht. De nacht zal niet meer hetzelfde zijn als jij in het donker leert kijken... Ontdek de beginselen van camoflage en onzichtbaarheid. Ontdek de natuur in jezelf.

 

Voorafgaand aan deze cursus draaien we Primitief Overleven I. We raden je aan ze beide achter elkaar aan te volgen. Je bent dan 10 achtereenvolgende dagen compleet ondergedompeld in het leven met de natuur. bereidt je voor op een unieke ervaring. Zie Primitief Overleven (1&2), 10 dagen leven met de natuur.

 

 

Inschrijven

Aantal cursusdagen

7

Voorkennis

Primitief Overleven I

Kosten

€ 390,-

Locatie

De Veluwe

Wat ga ik leren?

 

» pijlen maken

» gans villen

» weven en vlechten

» vallen en strikken

» beweging & bewustzijn

» natuurlijke camouflage

» vuursteen slaan

» bot en gewei bewerken

» natuurlijke lijm maken

» vogeltaal interpreteren

» onderkomens

» sluiptechnieken

'Overleven' wordt 'Earthliving'

De eerstvolgende cursus is 27 mei tot 2 juni 2019

 

Inschrijven

Lees de ervaringen van de cursisten

Selfa Verlaat

Selfa Verlaat

Ik lig heerlijk warm in mijn donzen cocon

Ik ben helemaal gek geworden maar ik doe het toch

Rits open, mijn heerlijk warme 100% wollen ondergoed…..trek ik uit, en hop de tent uit, de nog donkere, dag in

De koude regen sist op mijn slaaphuid

Glibberend loop ik in mijn onderbroek richting de beek

Marien de Bruin

Marien de Bruin

De 10-daagse Primitief Overleven cursus smaakte naar veel meer. En dus schreef ik me in voor Primitief Vermogen. Als ik van tevoren had geweten wat er op het programma stond had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Iets met een kleine comfort zone. Het werd uiteindelijk fantastisch, en mijn wereld zou nooit meer hetzelfde zijn.

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.

Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte