Primitief Overleven II

 

We leven als stam midden in de Nederlandse wildernis. Een diepgaande combinatie van vaardigheden, kennis en bewustzijn.

 

Dit zou wel eens het begin kunnen zijn van je leven als inheemse mens. Iemand die zich alert en geruisloos door het bos kan bewegen, weet welke stemmen er spreken in het woud en welke materialen je gebruikt om er te kunnen leven. Vaardigheden die we al duizenden jaren lang bezitten en waar we in onze tijd zo ver verwijderd van zijn geraakt. Dit is het moment om een stap terug het bos in te zetten. We helpen je deze harmonie met de natuur terugvinden door praktische natuurvaardigheden gecombineerd met diepgaande oefeningen in 'nature awareness'. 

 

7 dagen lang leven we als een stam te midden van dieren, bomen, beek en zand. We leren vuur maken, water zoeken, onderkomens bouwen, vuursteen slaan, angst voor het donker overwinnen. We gaan naar de kern van het mens zijn; samen werken en samen leven van wat de natuur ons te bieden heeft. Leer te vertrouwen op je zintuigen en te luisteren naar je instinct.

 

 

"laat het bos je veranderen"

 

Wat gaan we doen?

Hoe bereidt je voedsel voor een groep zonder pan of oven? Hoe haal je vlees en materialen uit een dier? Je leert prachtige dingen maken van bast, vuursteen, bot en hout.  Je weeft je eigen manden, vervaardigd pijlen, primiteve lijm en meer. Je leert het bos te zien door de ogen van de inheemse mens. We vergaren gereedschappen, materialen en inzicht. De nacht zal niet meer hetzelfde zijn als jij in het donker leert kijken... Ontdek de beginselen van camouflage en onzichtbaarheid. Ontdek de natuur in jezelf en hoe die niet is af te scheiden van de natuur van het bos. Leef samen in een stam en laat je hart spreken.

 

Op het punt waar Primitief Overleven I ophield, gaat deze cursus verder! We nemen een volledige week om vaardigheden te leren die een langdurig verblijf in het bos mogelijk maken. Breidt je basis uit tot een dieper begrip van 'leven met de natuur'. Je bouwt je eigen onderkomen en leert werken met een diversiteit aan natuurlijke materialen. 

 

 

Inschrijven

Aantal cursusdagen

7

Voorkennis

Primitief Overleven I

Kosten

€ 390,-

Locatie

De Veluwe

Wat ga ik leren?

 

» pijlen maken

» gans villen

» weven en vlechten

» vallen en strikken

» beweging & bewustzijn

» natuurlijke camouflage

» vuursteen slaan

» bot en gewei bewerken

» natuurlijke lijm maken

» vogeltaal interpreteren

» onderkomens

» sluiptechnieken

'Overleven' wordt 'Earthliving'

De eerstvolgende cursus is 26 aug tot 1 sept 2019

 

Inschrijven

Lees de ervaringen van de cursisten

Selfa Verlaat

Selfa Verlaat

Ik lig heerlijk warm in mijn donzen cocon

Ik ben helemaal gek geworden maar ik doe het toch

Rits open, mijn heerlijk warme 100% wollen ondergoed…..trek ik uit, en hop de tent uit, de nog donkere, dag in

De koude regen sist op mijn slaaphuid

Glibberend loop ik in mijn onderbroek richting de beek

Marien de Bruin

Marien de Bruin

De 10-daagse Primitief Overleven cursus smaakte naar veel meer. En dus schreef ik me in voor Primitief Vermogen. Als ik van tevoren had geweten wat er op het programma stond had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Iets met een kleine comfort zone. Het werd uiteindelijk fantastisch, en mijn wereld zou nooit meer hetzelfde zijn.

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.

Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte