Primitief Overleven 1 & 2

10 dagen leven met de natuur

Deze 10 daagse is een combinatie van de cursussen Primitief overleven 1 en 2 en zet de basis neer van bosbeweging. We geven aansluitend achter elkaar zodat je de mogelijkheid hebt om 10 dagen te leren leven met de natuur! We verblijven midden in het bos op de Veluwe waar herten burlen en wilde zwijnen hun jongen groot brengen.

 

Primitief Overleven 1

We beginnen de 10 daagse met Primitief Overleven 1. In deze cursus gaan we naar de basis van ons bestaan. Tijdens deze 3 dagen in het bos leer je de vaardigheden om in de natuur te leven zonder moderne hulpmiddelen.  Ontdek dat survival geen zaak hoeft te zijn van afzien. Leer te kijken door de ogen van de inheemse mens en leer dat alles wat jij nodig hebt voorradig is in de natuur. Leer over het herkennen en gebruiken van eetbare planten, het bouwen van een onderkomen, het vinden van water en verkrijgen van vuur. Het bos is meer dan een decor. We nodigen je uit om het woud opnieuw te leren zien. Het bos is een bron van materialen, voedsel, kennis en diepgang.

 

Primitief Overleven 2

Op het punt waar Primitief Overleven I ophield, gaat Primitief Overleven 2 verder! We nemen een volledige week om vaardigheden te leren die een langdurig verblijf in het bos mogelijk maken. Breidt je basis uit tot een dieper begrip van 'leven met de natuur'.  Je bouwt je eigen onderkomen om in te slapen en leert werken met een diversiteit aan natuurlijke materialen. 

 

Hoe haal je vlees en materialen uit een dier? Hoe bereidt je voedsel voor een groep zonder pan of oven? Leer prachtige attributen maken van bast, vuursteen, bot, gewei, etc. Weef je eigen manden, vervaardig pijlpunten, pijlen, primiteve lijm en meer. Je omgeving wordt nu de bron van gereedschappen, materialen en inzicht. De nacht zal niet meer hetzelfde zijn als jij in het donker leert kijken... Ontdek de beginselen van camoflage en onzichtbaarheid. Ontdek de natuur in jezelf.

 

Ben jij erbij?

De 2 cursussen gaan vloeiend in elkaar over waardoor je de mogelijkheid krijgt om 10 dagen lang midden in de natuur zijn en je te verdiepen in de vaardigheden van de inheemse mens. Onze ervaring leert dat deze 10 dagen een diepe verbinding met de natuur tot stand brengt bij onze cursisten en maakt het voor onze instructeurs een van de mooiste cursussen om te geven. Je kunt je ook opgeven voor een van de 2 cursussen afzonderlijk. Ontdek de nederlandse wildernis. Ben jij er klaar voor?

 

 

Inschrijven

Aantal cursusdagen

10

Vereiste voorkennis

geen

Kosten

€ 635,-

Locatie

De Veluwe

Paklijst

Download de paklijst

 

Wat ga ik leren?

 

» eetbare planten gebruiken

» vuur maken door wrijving

» diverse onderkomens en bedding

» vuursteen slaan

» natuurlijk touw maken

» sporen en vogeltaal

» opgaan in je omgeving

» primitief koken

» beweging en bewustzijn

» pijl maken

» weef,- en vlecht technieken

» primitieve vallen maken

Voor kennis, verbinding en inzicht

De eerstvolgende cursus is: 23 aug tot 1 sept (2019)

 

Inschrijven

Lees de ervaringen van de cursisten

Selfa Verlaat

Selfa Verlaat

Ik lig heerlijk warm in mijn donzen cocon

Ik ben helemaal gek geworden maar ik doe het toch

Rits open, mijn heerlijk warme 100% wollen ondergoed…..trek ik uit, en hop de tent uit, de nog donkere, dag in

De koude regen sist op mijn slaaphuid

Glibberend loop ik in mijn onderbroek richting de beek

Marien de Bruin

Marien de Bruin

De 10-daagse Primitief Overleven cursus smaakte naar veel meer. En dus schreef ik me in voor Primitief Vermogen. Als ik van tevoren had geweten wat er op het programma stond had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Iets met een kleine comfort zone. Het werd uiteindelijk fantastisch, en mijn wereld zou nooit meer hetzelfde zijn.

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.

Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte