Natuurlijk bewegen

Natuurlijk bewegen

Hoe beweeg je je in een bos? Ongeacht je fisieke uitgangspositie leren we je als inheems door het bos te veplaatsen. Over boomstammen, van hellingen, door water, geruisloos rennen op blote voeten. In, over en onder bomen door. Echter vaak is ons lijf hier nog niet klaar voor. We zitten veel binnen en gebruiken maar een deel van onze capaciteit en flexibileit. In deze series werk je met je groepsgenoten op een sociale en actieve manier aan je gezondheid, kracht en flexibiliteit.  

Leer je lijf weer gebruiken waarvoor het bedoeld is. Daar richten we ons op. We nemen je stapsgewijs mee naar een niveau waar deze dingen mogelijk zijn. Ookal waren ze dat voorheen nog niet. Ieder heeft de ruimte hierin te groeien in zijn of haar eigen tempo en kunnen. Voor degene die de series afsluiten organiseren we een reis naar de voghezen om level 2 in de praktijk te bengen...

 

Inschrijven

Aantal cursusdagen

3

Locatie

Divers

Kosten

260,-

Wat ga ik leren?

 

» barefoot running

» balans oefeningen

» dierenloopjes

» hang en zwaai techniek

» basisoefeningen

» gewrichtsflexibileit

» Duurzaam bewegen

» spelvormen

»  oefeningen integreren

   in je dagelijkse bestaan

» klimmen

» bewegen op hellingen

Deze cursus bevat nog geen data

Inschrijven voor deze cursus is nog niet mogelijk

Lees de ervaringen van de cursisten

Selfa Verlaat

Selfa Verlaat

Ik lig heerlijk warm in mijn donzen cocon

Ik ben helemaal gek geworden maar ik doe het toch

Rits open, mijn heerlijk warme 100% wollen ondergoed…..trek ik uit, en hop de tent uit, de nog donkere, dag in

De koude regen sist op mijn slaaphuid

Glibberend loop ik in mijn onderbroek richting de beek

Marien de Bruin

Marien de Bruin

De 10-daagse Primitief Overleven cursus smaakte naar veel meer. En dus schreef ik me in voor Primitief Vermogen. Als ik van tevoren had geweten wat er op het programma stond had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Iets met een kleine comfort zone. Het werd uiteindelijk fantastisch, en mijn wereld zou nooit meer hetzelfde zijn.

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.