Natuurlijk bewegen

Natuurlijk bewegen

Hoe beweeg je je in een bos? Ongeacht je fisieke uitgangspositie leren we je als inheems door het bos te veplaatsen. Over boomstammen, van hellingen, door water, geruisloos rennen op blote voeten. In, over en onder bomen door. Echter vaak is ons lijf hier nog niet klaar voor. We zitten veel binnen en gebruiken maar een deel van onze capaciteit en flexibileit. In deze series werk je met je groepsgenoten op een sociale en actieve manier aan je gezondheid, kracht en flexibiliteit.  

Leer je lijf weer gebruiken waarvoor het bedoeld is. Daar richten we ons op. We nemen je stapsgewijs mee naar een niveau waar deze dingen mogelijk zijn. Ookal waren ze dat voorheen nog niet. Ieder heeft de ruimte hierin te groeien in zijn of haar eigen tempo en kunnen. Voor degene die de series afsluiten organiseren we een reis naar de voghezen om level 2 in de praktijk te bengen...

 

Inschrijven

Aantal cursusdagen

3

Locatie

Divers

Kosten

260,-

Wat ga ik leren?

 

» barefoot running

» balans oefeningen

» dierenloopjes

» hang en zwaai techniek

» basisoefeningen

» gewrichtsflexibileit

» Duurzaam bewegen

» spelvormen

»  oefeningen integreren

   in je dagelijkse bestaan

» klimmen

» bewegen op hellingen

Deze cursus bevat nog geen data

Inschrijven voor deze cursus is nog niet mogelijk

Lees de ervaringen van de cursisten

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.

Herstellen van een oude vriendschap

Herstellen van een oude vriendschap

Afgelopen herfst heb ik “primitief overleven” gevolgd. Weer thuis gekomen liet ik mijn gedachten gaan over wat ik had meegemaakt tijdens de cursus. Ik heb toen dit verhaal opgeschreven.

 

Aan de randen van een bos lagen twee dorpjes...

In elke brandnetel zit touw verborgen..

In elke brandnetel zit touw verborgen..

Ik ben componist en locatietheatermaker van beroep. Ik maak voorstellingen op allerlei bijzondere plekken zoals een oude fabriek of kerk, maar ook vaak buiten in een park, bos of strand. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk de verwondering over de plek deel te laten zijn van de voorstelling.