Jongerenkamp: Overlopers

De 'Overlopers'

De tijd is daar, je gaat zonder je ouders het bos in om te leren overleven in de natuur. Je tas is gepakt, je hebt een mes, een tent en je zaklamp ingepakt. Je vindt het misschien spannend omdat je iets nieuws gaat doen, maar ergens daaronder weet je het ook zeker; je bent klaar voor dit nieuwe avontuur.

 

In deze week leer hoe je kunt (over)leven in de natuur. Je leert vuur maken, eten zoeken, elkaar besluipen, bomen klimmen en een onderkomen bouwen. Dit doe je niet alleen maar samen met je leeftijdsgenoten, we werken samen en zorgen ervoor dat we samen één stam zijn.

 

Éen ding is zeker, eenmaal terug uit het bos is er niks meer hetzelfde. Je voelt je krachtiger, zelfverzekerder en bent klaar voor de jungle van de ‘echte’ wereld.

 

*Overlopers zijn jonge wilde zwijnen die nog wel rondhangen bij hun ouders maar vooral met elkaar optrekken voor de gezelligheid, veiligheid en om te ravotten. Na deze periode gaan ze meer en meer hun eigen weg. 

 

Aantal cursusdagen

5

Vereiste voorkennis

geen

Kosten

€ 380,-

 Locatie

volgt

Leeftijd

12-16 jaar

Wat ga ik leren?

 

» vuur maken

» onderkomen bouwen

» op jezelf vertrouwen

» welke planten je kunt eten

» onzichtbaar door 't bos bewegen

» dichtbij wilde dieren komen

» echte vrienden maken

» verhalen vertellen

» hout bewerken

» touw draaien

» je intuïtie gebruiken

» met een mes omgaan

Lees de ervaringen

Selfa Verlaat

Selfa Verlaat

Ik lig heerlijk warm in mijn donzen cocon

Ik ben helemaal gek geworden maar ik doe het toch

Rits open, mijn heerlijk warme 100% wollen ondergoed…..trek ik uit, en hop de tent uit, de nog donkere, dag in

De koude regen sist op mijn slaaphuid

Glibberend loop ik in mijn onderbroek richting de beek

Marien de Bruin

Marien de Bruin

De 10-daagse Primitief Overleven cursus smaakte naar veel meer. En dus schreef ik me in voor Primitief Vermogen. Als ik van tevoren had geweten wat er op het programma stond had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Iets met een kleine comfort zone. Het werd uiteindelijk fantastisch, en mijn wereld zou nooit meer hetzelfde zijn.

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.

Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte