Huid looien tot buckskin

Buckskin maken

Maak je eigen materiaal voor kleding en moccasins!

 

Het maken van buckskin is een waanzinnig bijzonder process en een van de meer gecompliceerde vaardigheden die onze voorouders bedreven. Van een kledderige vlezige huid werk je langzaam toe naar een van de mooiste materialen die er is. Buckskin is een soort suede die je gaat maken van een edelherten huid. we gebruiken alleen natuurlijke maerialen en primitieve technieken. As, stromend water, hersenen, schrapers en huidrekken. Dit zijn onze gereedschappen en de setting is het bos.

 

"Het zachten (softenen) van de huid is een facinerend proces! Waar de huid het ene moment nog bruin en leerachtig aanvoelt, veranderd deze binnen enkele minuten rekken in een zacht soepel spierwit materiaal. Magisch!"   Cursist Bosbeweging

 

 

 

 

 

Inschrijven

Aantal cursusdagen

3

Locatie

volgt

Kosten

245,-

Wat ga ik leren?

 

» Schoonmaken van de huid

» gereedschappen vervaardigen

» theorie van de methoden 

» Nat schrapen

» loog vervaardigen

» rawhide maken

» huidrek bouwen

» spoelen

» droog schrapen demo

» braintanning

» watervast maken

» materiaalgebruik

Deze cursus bevat nog geen data

Inschrijven voor deze cursus is nog niet mogelijk

Lees de ervaringen van de cursisten

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.

Herstellen van een oude vriendschap

Herstellen van een oude vriendschap

Afgelopen herfst heb ik “primitief overleven” gevolgd. Weer thuis gekomen liet ik mijn gedachten gaan over wat ik had meegemaakt tijdens de cursus. Ik heb toen dit verhaal opgeschreven.

 

Aan de randen van een bos lagen twee dorpjes...

In elke brandnetel zit touw verborgen..

In elke brandnetel zit touw verborgen..

Ik ben componist en locatietheatermaker van beroep. Ik maak voorstellingen op allerlei bijzondere plekken zoals een oude fabriek of kerk, maar ook vaak buiten in een park, bos of strand. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk de verwondering over de plek deel te laten zijn van de voorstelling.