Familie survival

Familie survival

We zijn midden in het bos. De moderne maatschappij is ver weg. We hebben wat eten, drinken en een slaapzak. Daarmee gaan we overleven. Net zoals de mensen die heel vroeger leefden. Om te overleven en te leren moeten we samenwerken. Wat zou jij meenemen?

 

Om als mens te overleven hebben we eigenlijk maar heel weinig nodig: een onderkomen om je droog te houden, een vuur voor warmte, eten en water. Heb je zin om buiten te zijn? Wil je boomklimmen, rennen en een spannend vuurspel doen? Weet je hoe het is om echt stil te zijn en te merken dat de dieren naar je toe komen, vogels niet bang voor je zijn? Heb je wel eens een hert gevangen? Hoe zou je dat doen? Om jou te leren overleven vertellen we verhalen, ga je zelf aan de slag met hutten bouwen, vuur maken, ravotten en stil zijn. Misschien kom je wel oog in oog te staan met een wild dier! We hebben je ouders in de stam nodig om te overleven, te spelen en te leren. Jij bent onderdeel van de stam.

 

Ben je benieuwd hoe de doordachtheid van een volwassen en de instinctieve impulsen van een kind elkaar kunnen versterken? We nodigen je uit om het woud opnieuw te leren zien. In dit weekend reiken we de handvatten om thuis de natuur verder te ontdekken.

 

Dit weekend is geschikt voor ouders en kinderen van 8 t/m12 jaar. Mocht er een broertje of zusje zijn die hier net buiten valt en heel gaag mee wil, neem dan even contact met ons op. 

 

Inschrijven

Aantal cursusdagen

2

Vereiste voorkennis

geen

Kosten

volwassenen 180,- en kinderen 90,-

Locatie

de Veluwe

 

Wat ga ik leren?

 

» overleven op inheemse wijze

» spelend leren

» eetbare planten gebruiken

» vuur maken door wrijving

» onderkomen bouwen

» touw maken

» opgaan in je omgeving

» sporen interpreteren

» waarnemend bewustzijn

» De kracht van verhalen

» wild observeren

 

Deze cursus versterkt de band tussen ouder, kind en natuur

De eerstvolgende cursus is: 8-9 juni 2019

 

Inschrijven

Lees de ervaringen van de cursisten

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.

Herstellen van een oude vriendschap

Herstellen van een oude vriendschap

Afgelopen herfst heb ik “primitief overleven” gevolgd. Weer thuis gekomen liet ik mijn gedachten gaan over wat ik had meegemaakt tijdens de cursus. Ik heb toen dit verhaal opgeschreven.

 

Aan de randen van een bos lagen twee dorpjes...

In elke brandnetel zit touw verborgen..

In elke brandnetel zit touw verborgen..

Ik ben componist en locatietheatermaker van beroep. Ik maak voorstellingen op allerlei bijzondere plekken zoals een oude fabriek of kerk, maar ook vaak buiten in een park, bos of strand. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk de verwondering over de plek deel te laten zijn van de voorstelling.

Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte