Eetbare planten

Eetbare planten

 

Verzamelen zit in ons bloed. Onze voorouders wisten precies waar en wanneer ze moesten zijn om voedsel, medicijnen en andere grondstoffen te vinden. We kunnen dit oerinstinct ook in deze tijd goed gebruiken en opnieuw ontdekken. Door planten te verzamelen ontstaat er een nieuw besef van je omgeving, ontdek je de energie in wilde planten, bovendien is het eten lokaal, biologisch en gratis!

 

Overal zijn eetbare wilde planten te vinden. In deze workshop ontdek je wat er om ons heen groeit, hoe je dat kunt herkennen, verzamelen en bereiden. Je leert hoe je kunt oogsten zonder schade aan de soort, zodat er voldoende overblijft voor andere (dierlijke) verzamelaars. We vergroten ons waarnemingsbesef door te kijken, ruiken, proeven en te voelen. We maken de planten tot een echte bondgenoot. Na deze middag is het park geen groene zee maar een ware bron van hoogwaardige gezonde voeding. We sluiten de dag af met een zelfgeplukte maaltijd.

 

Inschrijven

 

Aantal cursusdagen

1 (van 12.30 tot 19.00)

Vereiste voorkennis

geen

Kosten

€ 50,-

 Locatie

Wageningen

 

Wat ga ik leren?

 

» herkennen van eetbare planten

» gebruiken van planten

» bereiden wildplukmaaltijd

» observatie en notitie

De eerstvolgende cursus is:

15 juni 2019

 

Inschrijven

Lees de ervaringen van de cursisten

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.

Herstellen van een oude vriendschap

Herstellen van een oude vriendschap

Afgelopen herfst heb ik “primitief overleven” gevolgd. Weer thuis gekomen liet ik mijn gedachten gaan over wat ik had meegemaakt tijdens de cursus. Ik heb toen dit verhaal opgeschreven.

 

Aan de randen van een bos lagen twee dorpjes...

In elke brandnetel zit touw verborgen..

In elke brandnetel zit touw verborgen..

Ik ben componist en locatietheatermaker van beroep. Ik maak voorstellingen op allerlei bijzondere plekken zoals een oude fabriek of kerk, maar ook vaak buiten in een park, bos of strand. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk de verwondering over de plek deel te laten zijn van de voorstelling.

Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte