Eetbare planten

Eetbare planten

 

Verzamelen zit in ons bloed. Onze voorouders wisten precies waar en wanneer ze moesten zijn om voedsel, medicijnen en andere grondstoffen te vinden. We kunnen dit oerinstinct ook in deze tijd goed gebruiken en opnieuw ontdekken. Door planten te verzamelen ontstaat er een nieuw besef van je omgeving, ontdek je de energie in wilde planten, bovendien is het eten lokaal, biologisch en gratis!

 

Overal zijn eetbare wilde planten te vinden. In deze workshop ontdek je wat er om ons heen groeit, hoe je dat kunt herkennen, verzamelen en bereiden. Je leert hoe je kunt oogsten zonder schade aan de soort, zodat er voldoende overblijft voor andere (dierlijke) verzamelaars. We vergroten ons waarnemingsbesef door te kijken, ruiken, proeven en te voelen. We maken de planten tot een echte bondgenoot. Na deze middag is het park geen groene zee maar een ware bron van hoogwaardige gezonde voeding.

 

Inschrijven

 

Aantal cursusdagen

1

Vereiste voorkennis

geen

Kosten

€ 50,-

 Locatie

Bilthoven

 

Wat ga ik leren?

 

» herkennen van eetbare planten

» gebruiken van planten

» bereiden wildplukmaaltijd

» observatie en notitie

De eerstvolgende cursus is: 30 September 2017

Inschrijven

Lees de ervaringen van de cursisten

Een rugtas van helmgras - ontdekkingsreis op Terschelling

Een rugtas van helmgras - ontdekkingsreis op Terschelling

Oefening baart kunst

Met mensen met wie je samenwerkt aan een project, bouw je een band op. Hetzelfde geldt bij het samenwerken met een product of plant. 

Wijde blik

Wijde blik

 

Cursistenblog door Jeroen Pouw

Zitplek in zakelijke kleding

Zitplek in zakelijke kleding

Cursistenblog door Anja Berkhuizen

Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte