Boog maken

Boog maken

Je maakt je eigen jachtboog welke scherp en accuraat schiet als een moderne laminaat boog. Een prachtig apparaat dat voor de rest van je leven bij je blijft. Niet alleen de boog zelf maar ook de vaardigheden die je meeneemt.  

Na deze dagen heb je geleerd hoe je millimeter nauwkeurig een bijl gebruikt, hoe hout groeit en wat de invloeden zijn van weer en omgeving op hout, hoe je een boog maakt, bewerkt en schiet, en nog veel meer.
 

Achtergrond ;

De boog is het bekendste jachtgereedschap dat door onze voorouderen en inheemse volkeren wordt gebruikt. Over de hele wereld biedt dit stuk flexibel hout ons al 50.000 jaar lang de mogelijkheid om dierlijk voedsel te verkrijgen en de stam te voeden. Een manier van jagen waarbij een innige relatie tussen jou, je prooi en je omgeving een vereiste is. 

 

Het maken van een boog is het toppunt van vakmanschap. Uit een zelf verzamelde boomstam ga jij een boog maken waarmee je zou kunnen jagen. Houtkeuze, inzicht, geduld en planning zijn essentieel in het proces. Met enkel handgereedschappen vervaardig je een authentieke bij jou passende boog. Aan het eind van deze cursus bezit je niet alleen een goede boog, maar ook de vaardigheden die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan.

 

Inschrijven

Aantal cursusdagen

3

Vereiste voorkennis

Geen

Kosten

€ 320,- 

Locatie

Volgt

Wat ga ik leren?

 

» selecteren van het juiste hout

»​ de boog 'in het hout zien'

»​ hout klieven

» de buiging aanbrengen (tilleren)

» kundig bijl gebruik

» touw spannen

»​ aanbrengen van peesversterking

»​ inheemse decoratie

»​ gebruiken van de boog

 

Het maken van een boog staat voor kracht, flexibiliteit en duurzaamheid.

De eerstvolgende cursus is: nog onbekend

Inschrijven

Lees de ervaringen van de cursisten

Selfa Verlaat

Selfa Verlaat

Ik lig heerlijk warm in mijn donzen cocon

Ik ben helemaal gek geworden maar ik doe het toch

Rits open, mijn heerlijk warme 100% wollen ondergoed…..trek ik uit, en hop de tent uit, de nog donkere, dag in

De koude regen sist op mijn slaaphuid

Glibberend loop ik in mijn onderbroek richting de beek

Marien de Bruin

Marien de Bruin

De 10-daagse Primitief Overleven cursus smaakte naar veel meer. En dus schreef ik me in voor Primitief Vermogen. Als ik van tevoren had geweten wat er op het programma stond had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Iets met een kleine comfort zone. Het werd uiteindelijk fantastisch, en mijn wereld zou nooit meer hetzelfde zijn.

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.

Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte