Boog maken

Boog maken

Je maakt je eigen jachtboog welke scherp en accuraat schiet als een moderne laminaat boog. Een prachtig apparaat dat voor de rest van je leven bij je blijft. Niet alleen de boog zelf maar ook de vaardigheden die je meeneemt.  

Na deze dagen heb je geleerd hoe je millimeter nauwkeurig een bijl gebruikt, hoe hout groeit en wat de invloeden zijn van weer en omgeving op hout, hoe je een boog maakt, bewerkt en schiet, en nog veel meer.
 

Achtergrond ;

De boog is het bekendste jachtgereedschap dat door onze voorouderen en inheemse volkeren wordt gebruikt. Over de hele wereld biedt dit stuk flexibel hout ons al 50.000 jaar lang de mogelijkheid om dierlijk voedsel te verkrijgen en de stam te voeden. Een manier van jagen waarbij een innige relatie tussen jou, je prooi en je omgeving een vereiste is. 

 

Het maken van een boog is het toppunt van vakmanschap. Uit een zelf verzamelde boomstam ga jij een boog maken waarmee je zou kunnen jagen. Houtkeuze, inzicht, geduld en planning zijn essentieel in het proces. Met enkel handgereedschappen vervaardig je een authentieke bij jou passende boog. Aan het eind van deze cursus bezit je niet alleen een goede boog, maar ook de vaardigheden die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan.

 

Inschrijven

Aantal cursusdagen

3

Vereiste voorkennis

Geen

Kosten

€ 320,- 

Locatie

Volgt

Wat ga ik leren?

 

» selecteren van het juiste hout

»​ de boog 'in het hout zien'

»​ hout klieven

» de buiging aanbrengen (tilleren)

» kundig bijl gebruik

» touw spannen

»​ aanbrengen van peesversterking

»​ inheemse decoratie

»​ gebruiken van de boog

 

Het maken van een boog staat voor kracht, flexibiliteit en duurzaamheid.

De eerstvolgende cursus is: nog onbekend

Inschrijven

Lees de ervaringen van de cursisten

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.

Herstellen van een oude vriendschap

Herstellen van een oude vriendschap

Afgelopen herfst heb ik “primitief overleven” gevolgd. Weer thuis gekomen liet ik mijn gedachten gaan over wat ik had meegemaakt tijdens de cursus. Ik heb toen dit verhaal opgeschreven.

 

Aan de randen van een bos lagen twee dorpjes...

In elke brandnetel zit touw verborgen..

In elke brandnetel zit touw verborgen..

Ik ben componist en locatietheatermaker van beroep. Ik maak voorstellingen op allerlei bijzondere plekken zoals een oude fabriek of kerk, maar ook vaak buiten in een park, bos of strand. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk de verwondering over de plek deel te laten zijn van de voorstelling.

Schrijf je in voor de bostips en blijf op de hoogte