Bastmanden Maken

Bastmanden maken

Het bos biedt alle materialen die we nodig hebben. En meer dan dat. Met zowel binnenbast als buitenbast gaan we prachtige containers en manden maken. Geschikt voor het verzamelen van o.a. eetbare en medicinale planten. We oogsten de bast van de boom met primitief gereedschap en leren waar je op moet letten bij het verzamelen. De bastmand zetten we vast met natuurlijk touw dat je zelf maakt van voorbewerkte binnenbast en sparrenwortel. Aan het eind van deze dag ga je naar huis met een bastmand en de kennis om met bast te werken als materiaal.

 

 

Inschrijven

Aantal cursusdagen

1 dag (van 10u tot 17u) 

Vereiste voorkennis 

geen

Kosten

50,- (incl lunch)

Lokatie

Kaapse Bossen, Doorn

Wat ga ik leren?

 

  • Kwaliteiten van verschillende soorten bast

  • Oogst methoden

  • Technieken voor diverse soorten bastmanden

 

 

 

  • Maken van een 'gevouwen' bastmand

  • Werken met verschillende primitieve gereedschappen

  • Decoratie

  • Koord maken van binnenbast

  • Bast verzamelen en bewerken voor het maken van koord   

"Bast is huid"

De eerstvolgende cursus is: nog onbekend

Inschrijven

Lees de ervaringen van de cursisten

Over Leven

Over Leven

Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ging survivalen, bleek dat vooral beelden van abseilende managers en blokhutten in de Ardennen op te roepen. Al snel ging ik dus een weekend “primitief overleven”, om iedereen duidelijk te maken dat dit geen retourtje pretpark was. Met Daan en Jurjen als ervaringsdeskundigen trokken mijn medecursisten en ik in een regenachtig oktoberweekend het bos in.

Herstellen van een oude vriendschap

Herstellen van een oude vriendschap

Afgelopen herfst heb ik “primitief overleven” gevolgd. Weer thuis gekomen liet ik mijn gedachten gaan over wat ik had meegemaakt tijdens de cursus. Ik heb toen dit verhaal opgeschreven.

 

Aan de randen van een bos lagen twee dorpjes...

In elke brandnetel zit touw verborgen..

In elke brandnetel zit touw verborgen..

Ik ben componist en locatietheatermaker van beroep. Ik maak voorstellingen op allerlei bijzondere plekken zoals een oude fabriek of kerk, maar ook vaak buiten in een park, bos of strand. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk de verwondering over de plek deel te laten zijn van de voorstelling.